Ekşili Kabaklama Tarifi Malzemeleri
5 adet kabakYarım kilo parça et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça (Domates,biber karışık)
3 diş sarımsak
1 limon suyu
Tuz
Sıcak su
Sos malzemesi;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber .
Ekşili Kabaklama Nasıl Yapılır?
Ekşili Kabaklama yapılışı için:Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağ sıvı yağ karışımında kavrulur.Salçası eklenir.Biraz çevrildikten sonra ezilmiş sarımsak eklenir.Doğranan kabaklar eklenip iki üç dakika kavrulur.Haşlanmış nohut ve kavrulan et eklenip çevrilir.Üzeri hizasında sıcak su ilave edilip tuzu ve limon suyu eklenir.Sos için tereyağ eritilip nane,pul biber ve karabiber yakılır.Bu sos tencereye ilave edilir.Kabaklar pişince kapatılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: