Translate

Ekşili Kabaklama Tarifi Malzemeleri

5 adet kabak
Yarım kilo parça et
1 su bardağı haşlanmış nohut 
1 büyük boy soğan 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı salça (Domates,biber karışık)
3 diş sarımsak 
1 limon suyu
Tuz
Sıcak su 
Sos malzemesi;
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı nane 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
1 çay kaşığı karabiber .

Ekşili Kabaklama  Nasıl Yapılır?
Ekşili Kabaklama yapılışı için:Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağ sıvı yağ karışımında kavrulur.Salçası eklenir.Biraz çevrildikten sonra ezilmiş sarımsak eklenir.Doğranan kabaklar eklenip iki üç dakika kavrulur.Haşlanmış nohut ve kavrulan et eklenip çevrilir.Üzeri hizasında sıcak su ilave edilip tuzu ve limon suyu eklenir.Sos için tereyağ eritilip nane,pul biber ve karabiber yakılır.Bu sos tencereye ilave edilir.Kabaklar pişince kapatılır.Afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply