Translate



Dolma Fıstıklı Yaprak Sarma

Dolma Fıstıklı Yaprak Sarma Tarifi Malzemeleri

500 gram salamura yaprak
4 adet soğan 
2 su bardağı pirinç
1 bağ maydanoz
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 paket dolma fıstık
2 tatlı kaşık tuz
1 tatlı kaşığı silme tarçın
1 tatlı kaşığı tatlı biber
1 tatlı kaşkı silme karabiber
2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı

1 tane limon
1 çay kaşık limon tuzu (içine)
Dolma Fıstıklı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?
Dolma Fıstıklı Yaprak Sarma  yapılışı için;soğanları küçük küçük doğruyoruz.Tenceremize soğanları, yağı ve fıstıklarımızı alıp kavuruyoruz.Hafif pembeleşince yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Nane ve üzüm hariç diğer malzemelerimizi katıp üzerine bir bardak sıcak su ilave ediyoruz. Hafif suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz. Nane ve kuş üzümünü ilave edip harcımızı biraz dinlendiriyoruz. Salamura edilmiş yaprakkarımızı suda biraz bekletiyoruz. Fazla tuzun çıkması için. Yaprakları bir kaç defa yıkıyoruz. Yaprakların suyunu aldıktansonra sarma yapmaya geçiyoruz..Tencerenin alt taban kısmına yaprakların saplarını koyuyoruz öncelikle.Dik bir şekilde sarmaları diziyoruz. Üzerine bir adet limon dilimliyoruz. İki su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.İçi dolma fıstıklı sarma hazır,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply