Translate

Çubuk Baklava Tarifi Malzemeleri

21 adet baklava yufkası 
200 gr.eritilmiş tereyağ 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çorba kasesi fındık veya ceviz 
Şerbeti  için;
2 su bardağı şeker 
2,5  su bardağı su
7-8  damla limon suyu

Çubuk Baklava Nasıl Yapılır?
Çubuk Baklava yapılışı:Önce şerbet yapılır.Su ve şeker pişirme kabına koyulur kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra limon sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılırBir adet baklavalık yufka serilir.Her tarafı fırçayla eritilmiş tereyağ,sıvı yağ karışımı ile yağlanır.Üzerine ikinci ve üçüncü yufka da serilip ikinci ve üçüncü yufka da yağlanır.Üç tane üst üste yufkadan sonra baklavanın uç kısmına fındık koyulup sıkıca rulo yapılır ve yağlanmış tepsiye koyulur.Diğer baklava yufkalarına da aynı işlem yapılır.Üzerlerine fırçayla tereyağ sürülür.Baklavalar dilimlenip 200 derece fırında pişirilir.Ilıdıktan sonra soğuk şerbet dökülür.Çubuk şeklinde baklava hazır,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Muy bueno, es un dulce que le encanta a mi marido. Gracias por la receta!!!! Besos Sibel-

    YanıtlaSil