Translate





Çilekli Jöleli Tart Kek Tarifi Malzemeleri

3 adet yumurta 
1 su bardağı şeker 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
2 çay bardağı+1,5 yemek kaşığı un (Kontrollü dökün)
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı süt 
1,5 yemek kaşığı şeker .
Üzeri için:
1 paket çilekli jöle (Dr.Oetker)
2,5 su bardağı kaynar su

1,5 yemek kaşığı şeker 
1 çorba kasesi çilek 
Fındık 
Çilekli Jöleli Tart Kek Nasıl Yapılır?
Çilekli jöleli tart Kek yapılışı için:Şeker ve yumurta iyice çırpılır.Süt,sıvı yağ ve vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenir.Tereyağıyla yağlanmış tart kalıbına dökülüp 175 derece fırında pişirilir.Ön sıcaklığı çıktıktan sonra üzeri sütlü şeker ile ıslatılır.Sonra tabak üzerine ters çevrilir.Çilekli jöle için kaynar su,jöle ve şeker karıştırılır.İçine çilekler atılır.Jöle kekin üzerine yayılıp fındık serpilir.Çilekli Jölesi Tart Keki hazır,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply