Translate

Çikolata Soslu Profiterol

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

1su bardağı su
125 gr margarin veya tereyağı.
1su bardağı un
3adet yumurta

Muhallebisi için
2, 5 su bardağı süt
1çay bardağı un
1yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağından biraz fazla şeker

Çikolata sosu için
1, 5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı un
1, 5 yemek kaşığı kakao (Yada hazır çikolata sosu)
Tercihe bağlı
Üzeri için fındık fıstık vs.

Çikolata Soslu Profiterol Nasıl Yapılır?
Çikolata soslu profiterol  yapılışı için:İlk önce tencereye suyumuzu ve margarin tencereye alıp unu da ekleyip sürekli karıştırarak bir kaç dakika pişiriyoruz , altını kapatıp soğuması için sürekli karıştırıyoruz kaşık yardımıyla. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları yedirerek macun kıvamında elde ediyoruz. İki kaşık yardımıyla yağlı kağıtlı tepsiye aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırını çok açmayın sönebilir , soğuduktan sonra bölmeden bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüp hazırladığımız soğuk muhallebiyi içini doldurun. Servis tabağına koyun hepsini bitirdikten sonra hazırladığımız çikolata sosu üzerine dökün fıstık serpin.Üzeri çikolata soslu profiterol hazır,afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply