Translate

Burgulu Haşhaşlı Çörek

Burgulu Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
1 paket instant (kuru) maya yada yarım yaş maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
1 yumurta(beyazı içine ,sarısı dışı için ayrılcak)
İçi için
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
Arzuya göre çekilmiş ceviz
Burgulu Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?
Burgulu haşhaşlı çörek yapılışı için süt ve suya maya eklenip karıştırılır,şekerde ilave edilip maya biraz kabarınca diğer malzemeler eklenip yumuşak bir hamur elde edilir,üstü kapatılıp yaklaşık 45 dk kadar mayalandırılır,hamur iki parçaya bölünür, ilk hamur büyükçe dikdörtgen açılır,içine sıvı yağ ve şekerle açtığımız haşhaşın yarısı her tarafına sürülür,hamurun önce alt tarafı katlanır sonra diğer taraf onun üzerine katlanır ,uzun bir dikdörtgen hamur elde edilir,uzunlamasına dilimler kesilip elde bükülür ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerilerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir(diğer hamurda aynı şekil yapılacak).Haşhaşlı burgulu çörek hazır,afiyet olsun.


*Güzel haşhaşlı çörek tarifi için tıklayınız.

*Kolay haşhaşlı çörek tarifi için tıklayınız.

*Sarı haşhaşlı kurabiye tarifi için tıklayınız.

*Haşhaşlı revani tarifi için tıklayınız.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply