Translate

Bel Ağrısı Doğal

Bel Ağrısı Doğal Kürleri 

Bel ağrılarının çeşitli nedenleri vardır.Bel ağrılarının nedenleri arasında doğumsal anormallikler. travmatik nedenler,belin zorlanması, bel omurga arasında kireçlenme,tüberküloz rahatsızlığı ve Kemik yumuşaması gösterilebilir. Ben ağrıları için geçmişten günümüze modern tıbbın yokluğunda uygulanmış kürler aşağıdaki gibidir. 


  1. Zeytinyağı ısıtılarak bele sürülmüş ve ben o bulmuştur. Sonra üzerine keçe kapatılarak bekletilmiştir. 
  2. Eşit miktarda zencefil, havlıcan, ve günlük karıştırılmış,bu karışım bel üzerine sürülüp bekletilmiştir.
  3. Çam fıstığı ile bal karıştırılıp macun haline getirilmiş ve gün olarak ağızdan tüketilmiştir. 
  4. Bel ağrılarını hafifletmek için sakız, toz şeker, sinameki ve akgünlük karıştırılmış toz haline getirilip geceleri yatarken içilmiştir. 
  5. Tere tohumu,zencefil ve udulkahr karıştırılıp macun içine koyulmuş ve günlük bir yemek kaşığı olarak tüketilmiştir. 
  6. Siyah turp rende edildikten sonra arpa unu ve tuz ile karıştırılıp bele konulmuş ve üzeri kapatılmıştır.Siyah turpun yemeklerde tüketilmesi ve bel ağrılarını hafifletir. 
  7. Eşit miktarda şeker,günlük,mesneki ve sinemaki karıştırılmış gece yatmadan önce bir tatlı kaşığı kadar tüketilmiştir.
Bel Gevşekliği İçin Aşağıdaki Kürler Uygulanmıştır.
Semiz otunun tohumu,sinirlik yaprağı tohumu,sedef çiçeği kurusu ve kişniş karıştırılmış toz haline getirildikten sonra akşamları bir tatlı kaşığı olarak tüketilmiştir.Çörek otu besbas eve akgünlük karıştırılmış ve bir tatlı kaşığı kadar suyu içilerek bel gevşekliğine sorunun önüne geçilmeye çalışılmıştır.Eşit miktarda havlıcan, Hindistan cevizi, kişniş, haşhaş kabuğu, pelin suyu, kabuğu, günlük, sandaloz sakızı, melek çiçeği tohumu ve çam fıstığı bal ile karıştırılarak macun yapılmış günlük yarım yemek kaşığı kadar tüketilmiştir. Havlıcan şeker Anason ve kitre karıştırılıp günlük bir çay kaşığı kadar tüketilmiştir.Yararlı olmak en büyük dileğimizdir.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply