Translate

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?

Mayalı poğaçayı tutturamayan yada uğraşmak istemeyenler için hem nefis hem pratik  poğaça tarifiyle geldim.Kolay kolay bayatlamıyor aklınızda olsun.
Malzemeler
1 paket 250 gr tereyağ yada margarin
1 yumurta(sarısı üzeri için ayrılcak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım tatlı kaşığı tuz
İçi için
Peynir ve maydonoz

Bayatlamaz Poğaça Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış yağa yoğurt ,sıvı yağ ve yumurta beyazı eklenip karıştırılır,un ve kabartma tozu eklenip yoğurulur,ele yapışmayan yumuşacık bi hamur olmalı(unu çok fazla koymayın ,yavaş yavaş ekleyin) küçük yumaklar alıp yuvarlayın ,içini açın peynirli harcı koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın ,üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin ve 180 derece fırında pişirin,afiyet olsun.

Hakkımda sibel özer

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply