Translate

» » » » » Bal Nasıl Saklanır ve Tüketilir?



Bal Nasıl Saklanır ve Tüketilir?

Bal doğada yaratılmış en muhteşem ve en şifalı mucize besindir.Çiçeklerin salgıladığı nektar sıvısı ile arının enzimlerini karışmasıyla oluşur. Ballı karbonhidrat mineraller ve b vitaminleri, D-E ve C vitaminleri bulunur.Bal vücuda enerji vermektedir. Vücudun hastalıklardan iyileşmesini sağlar.Doğada bulunan en güçlü antiseptik baldır.Dünya üzerinde yapılan araştırmalarda Mısır arkeoloji kazılarında 5000 yıllık bozulmamış bala rastlanmıştır.Tüm dünyada şifa kaynağı olarak görülmektedir. 
Bal şeker hastalıkları ve şeker alerjisi olan hastaların dışında herkesin tüketebileceği yararlı bir besindir.Peki bal nasıl tüketilmelidir?Balın en ideal tüketme şekli sabah akşam kahvaltıdan ve yemekten önce ilk tatlı kaşığı kadar yemektir.Bal geçmişten günümüze limon suyu ile karıştırılarak sabahları içilmiştir.Bal da dikkat edilecek en önemli husus ısıtılmış ve işlem görmemiş olmasıdır.Isıtılan bal veya işlem gösterilen bal bozulmaya elverişlidir.Bal bir yaşın altındaki çocuklara kesinlikle verilmemelidir.Alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Günümüzde birçok devam sütleri içerisinde bal kullanılmaktadır.Bu ise çok sakıncalı bir durumdur.Özellikle sütten yeni kesilen ve ek gıdaya yeni geçen 1 yaşına gelmemiş bebeklerde devam sütü içerisinde kullanılan bal sağlık açısından zararlıdır. 
Bal 40 derece sıcaklık üzerinde saklanmamalıdır.Kırk derece üzeri sıcaklıklarda lal bozularak zehirli bir maddeye dönüşebilir.Saklanma koşullarına dikkat edilmelidir.Özellikle günümüzde sıcak bitki çayları içine bal konulmaktadır.Sıcak çay içerisindeki bal işlemi ve ısı gördüğünden doğal halini terk ederek bozulmaktadır.Daha ötesi toksin bir madde haline gelmektedir.Bunu önlemek için bitki çayı soğuk duruma geldikten sonra içerisine bal eklenmelidir.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply