Translate

Sahur Poğaça

Sahur Poğaçası Nasıl Yapılır?

Sahur poğaçasının en büyük özelliği gün içinde sussatmaması için içine eklenen tuz miktarının az olmasıdır.Normal tuz ölçüsü 1 tatlı kaşıktır.İçine eklenen süt ve şeker gün boyunca tok tutar.Poğaça içine tuz oranı düşük peynir veya diğer malzemeler kullanılabilir.Sahur poğaçasına Ramazan poğaçası adı da verilmektedir.

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşık tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı) ( ben 2 bardak beyaz un 2 bardak tam buğday un kullandım)
Dilediğiniz iç harç 
Sahur Poğaçası Tarifi:Süt,şeker ve maya karıştırılır 10 dk beklenir. Ardından su,sıvıyağı,tuz eklenir karıştırılır. Kontrollü olarak un eklenir ve hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. En az 1 saat sarıp sarmalayıp mayalandırdıktan sonra istenilen iç harç konur şekil verilir. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. 15-20 dk tepside mayalandırdıktan sonra 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.Bu ölçüler ile 12 adet poğaça çıkıyor.Sahur poğaçası yapılışı bu şekildedir.Hayırlı sahurlar,Allah tuttuğunuz oruçları ve Ramazan ayı boyunca işlediğiniz sevapları kabul etsin.
*Ramazan şerbeti tarifi için tıklayınız.

*İftar pidesi tarifi için tıklayınız.

*Aşure tarifi için tıklayınız.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply