Translate

Pastahane Usulü Çatal Kurabiye

Nefis Pastahane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi

*yarım paket tereyağı
*2 kahve fincanı sıvı yağ
*1 adet yumurta sarısı


*yarım su bardak yoğurt
*1 kahve fincanı toz şeker
*1 yemek kaşık sirke
*1 tatlı kaşık mahlep
*1 poşet kabartma tozu
*çay kaşık ucu ile tuz
*Yeterince un
*Üzeri için susam ve çörek otu
Pastahane Usulü Çatal Kurabiye Yapılışı:Pastahane usulü Çatal kurabiye yapımı için Un ve kabartma tozunu diğer malzemelerden ayırarak işe başladım.Kalan malzemelerden sıvılardan başlayarak karıştırmaya başladım.Sıvı yağ,yumurta,sirke,toz şeker,yoğurt,mahlep  ve tuzu yoğurma kabı içinde iyice karıştırdım.Klasik deyim ile ele yapışmayacak bir hamur elde ettim.Hamurun tutunması için biraz beklemeye aldım.Hamurdan küçük parçalar koparıp silindirler şeklinde tezgah üzerinde yuvarladım.Silindir hamurları resimdeki uzunlukta kesip iki küçük silindir hamurun uç kısımlarını birleştirdim.Hamurlara çatal şeklini vermiş oldum.Çatal hamurları yağlı kağıt serdiğim fırın tepsi içine birbirlerine yapışmaz şekilde dizdim.Yumurtayı çırptıktan sonra üzerilerine yumurtanın sarısını sürdüm.Renk vermek isteyenler 1 yemek kaşık pekmez ile yumurta sarısını karıştırarak da sürebiliriler.Çatal yardımı ile üzerilerini çizdikten sonra  göz kararı karışık susam ve çörek otu serpiştirdim.Sonra hafif ısınmaya aldığım fırında 175 derece ayarında pişirdim.Üzerilerinin kızarması yeterlidir pişmesi için,afiyet olsun.


*Ağızda dağılan pastahane usulü kurabiye tarifi için tıklayınız.

*Pastahane poğaçası tarifi için tıklayınız.

*Galeta unlu poğaça tarifi için tıklayınız.

*Nefis pastahane poğaçası için tıklayınız.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply