Translate

Mantılı Yüksük Çorba

Mantılı Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 

Adananın gözde yemeği yüksük çorbasını mantı ile denedim.Mantı yüksüğün yerini aratmadı.Sonuç ise harika bir lezzet ortaya çıktı.Besleyici ve doyurucu çorbalar arasındaki yerini çoktan aldı.
1 su bardağı mantı 
1 su bardağı
haşlanmış nohut 

1 orta boy kuru soğan 
2 diş sarımsak 
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı pul biber
4 su bardağı kaynamış su ,1 çay kaşığı tuz 
Kuru nane
Mantılı Yüksük Çorbası Yapılışı:öncelikle kuru soğan minik doğranır,2 diş rendelenmiş sarımsakla tencere içerisinde yağla birlikte hafif pembeleşince,
domates salçası konur, kokusu çıkana kadar kavrulur,pulbiber, kaynamış su,tuz eklenir, kaynamaya başlayınca mantı ve önceden haşlanmış nohut eklenir,mantılar pişinceye kadar kaynatılır. Üzerine kuru nanesiyle birlikte servis edilir.Mantılı yüksük çorba hazır,afiyet olsun.

*Kuskuslu mercimek çorbası tarifi için tıklayınız.

*Yoğurtlu mantı çorbası tarifi için tıklayınız.

*Terbiyeli patates çorbası tarifi için tıklayınız.

*Taneli yeşil mercimek çorbası tarifi için tıklayınız.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply