Translate

Gürcü Börek kada

Gürcü Böreği Kada Tarifi 

-2 bardak süt
-1 bardak sıvı yağ 
-Yarım bardak ılık su
-1 adet yaş maya (40gr)
-1.5 yemek kaşığı tuz
-6 bardak un 
İçi için:
-Yarım bardak sıvı yağ 
-250 gr tereyağ 

-2 bardak un 
-Üzeri için de 1 tane yumurta 
Gürcü Böreği Kada Nasıl Yapılır?
Gürcü böreği kada yapılışı için;unu yoğurma kabının içine koyup ortasını havuz gibi açıp içine sütü,sıvı yağı,erittiğimiz tere yağını ve tuzu ilave edelim.Ilık suda erittiğimiz mayayı ekleyip yoğuralım. Eşit bezeler yapıp mayalanması için bekleyelim.İç harcı için tereyağı ve sıvı yağı eritip içine 2 br un ilave ederek un kokusu çıkana kadar kavuralım.Mayalanan hamurları merdane ile büyütüp içine harcı koyarak kapatalım.Bir yumurta sarısını üzerine sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk pişirelim.Gürcü böreği kada yapımı bu şekildedir.Çay yanında ve kahvaltıda tüketilir.Arzu edilir ise içine cevizde eklenir.Afiyet olsun!


*Peynirli katmer börek tarifi için tıklayınız.

*Tava böreği tarifi için tıklayınız.

*Sarıyer böreği tarifi için tıklayınız.

*Kolay haşhaşlı çörek tarifi için tıklayınız.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum: