Translate

Taze Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*750 gram taze ve ayıklanmış bezelye
*2 tane domates
*1 tane kuru soğan
*1 tane patates

*1 tane havuç
*1 tane domates
*1 tatlı kaşık domates salçası
*1,5 yemek kaşık zeytin yağı
Fazla yağlı sevmem derseniz 1 yemek kaşık da olur.
*1 tatlı kaşık tuz
*çeyrek bağ dere otu
Bezelye Yemeği Yapılışı:Bezelye Yemeği yapımı için bezelyelerin iç kısımlarını çıkararak işe başladım.Bol su ile yıkayıp kuru duruma getirdim.Tencere içine zeytin yağını döktüm.Kuru soğanları ince doğrayıp pişirdim.Üzerine tuz ve salça ekleyip karıştırdım.Domateslerin kabuklarını soyup rende ettim.Tencereye ekleyip 6-7 dakika süre ile karıştırarak pişirdim.Ocak ayarını orta ateşe getirip bezelyeleri ekledim.Bezelyeleri ekledikten sonra 15 dakika süre ile pişirdim.Bu aşmadan sonra tencere içindeki bezelyelerin seviyesini 1 parmak geçecek şekilde kaynamış su ekledim.Tencere kapağını kapatıp 25 dakika süre ile pişirdim.Üzerine patates ve havuçları küçük küpler şeklinde doğrayıp tencereye ekledim.Patates piştikten sonra ocaktan aldım.Bezelyeli yemek hazır,afiyet olsun.


*Patatesli bezelye yemeği,tavuklu,etli veya kıymalı olarak da yapılabilir.Yemek içinde kullanılacak suyun kaynamış su olmasına dikkat edilmelidir.Ayrıca sebzelerin pişme süreleri dikkate alınarak sebzeler tarif edilen şekilde tencereye sıralı eklenmelidir.

*Tavuklu bezelye tarifi için tıklayınız.

*Bezelye çorbası tarifi için tıklayınız.

*Bezelye ile yapılan zeytinyağlı enginar tarifi için tıklayınız.

*Zeytin yağlı bakla yemeği tarifi için tıklayınız.

*Kabak dolması pirinçli tarifi için tıklayınız.





hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply