Translate

Selanik Gevreği Tatlısı İçin Malzemeler

*5 tane yumurta
*4 su bardak un
*3 çay bardağı toz  şeker
*2 çay bardak sıvı yağ
*1 çorba kasesi kırılmış iç ceviz
*1 çorba kasesi karışık kuru meyve ( incir,kayısı,kuru üzüm)
*1/2 paket kabartma tozu

*1/2 yemek kaşık sirke

Selanik Gevreği Tatlısı Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtaları kırdım.Üzerine toz şekeri ekleyip köpük oluşana kadar pişirdim.Üzerine sirke ve yağ ekleyip çırpmaya devam ettim.Biraz kıvam alınca un ve kabartma tozunu ekledim.Karıştırmaya devam ettim.Üzerine ceviz kırıklarını ve meyve kurularını ekleyip iyice karıştırdım.Karışım ve yoğurma sonunda kıvamı yoğun hamur elde ettim.Hamuru yağlı kağıt serdiğim fırın tepsime döktüm.Kıvamı yoğun olduğu için bir bölgede toplanabiliyor bu yüzden kaşık yardımı ile eşit olması için yaydım.Fırını ısıttım ve 170 derece ayarına getirerek üzeri pembe olana kadar pişirdim.Fırından çıkınca eşit aralıkta ve bir parmak kalınlıkta kestim.Kestiğim parçaları geniş farklı tepsiye yaydım.100 derecede tekrar gevrek olan kadar pişirdim.Çay ve süt yanında servis ettim.Afiyet Olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply