Translate

dolgulu kurabiye tarifi

Pudingli Dolgulu Kurabiye Tarifi 

Pudingli dolgulu kurabiye ,çay saatlerine özel lezzetli kurabiye arasında yer alır.Dolgulu kurabiyelere şekil vermek için patates soyacağı kullanılır.Kurabiyelerin kıvam alması için kurabiye hamuru orta sertlikte olmasına dikkat edilmelidir.
Pudingli dolgulu kurabiyenin malzemeleri 
*Yarım paket oda ısısında erimiş tereyağı 
*2 kahve fincanı pudra şekeri 
*Bir tane yumurta 
*Bir poşet vanilya 
*Yarım tatlı kaşık kabartma tozu 
*Şekil vermek için tırtıklı patates soyacağı 
dolgulu kurabiyenin aşamaları

*Pudingli dolgulu kurabiyenin iç malzemeleri 
*3 çay bardak süt 
*Bir poşet Antep fıstıklı puding 
Pudingli dolgulu kurabiye tarifinin yapılışı 
Pudingi üç çay bardak süt ile pişirin.Yoğun bir kıvam alınca içine çekilmiş Antep fıstıklarını ekleyin.Bu aşamada dilerseniz farklı çeşitli aromaya sahip pudingler de ekleyebilirsiniz.Hamur malzemelerini ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin.Eğer hamur çok yumuşak olursa kalıptan çıkmıyor çok sert olursa da pişerken çatlıyor.Bu yüzden kıvam çok önemlidir.Kurabiye hamurunu 10 dakika dinlenmeye alın.Kurabiye hamurundan ceviz ebatında parçalar yuvarlayın ve patates soyacağı aparatının üzerinde kaydırarak daire şekli verin.Ortasına dolu yarım tatlı kaşığı pudingli içten ekleyin dikkatli bir şekilde tırtıkları bozmadan yuvarlayın.Kenar kısımlarını el yardımı ile birleştirerek kapatın.Birleşen kısmı alt bölüme gelecek şekilde fırın tepsisine dizin 160 derece ayarlı fırında 15 dakika üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.Afiyet olsun.
*Aynı ölçüler ile farklı iç hazırlanarak dolgulu kurabiye yapılabilir.



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply