Translate


İftar Pidesi Tarifi

İftar pidesi yapılışı için şu malzemeler kullanılır:İki çay bardak süt,iki  çay bardak su,üç yemek kaşık sıvı yağ,bir tatlı kaşık tuz,bir yemek kaşık kuru maya,bir yemek kaşık toz şeker ve yeterli miktarda un.Üzerine sürmek için iki yumurtanın sarısı kullanılır.

Süt ve suyu ılık duruma getirmek için bir miktar ısıtın.Yoğurma kabı içinde süt ve suyu karıştırın.Kalan malzemelerden sıvı yağ,tuz,kuru maya,şeker ve unu karıştırarak yumuşacık bir hamur elde edin.Yumuşak hamuru bir saat süre ile üzerini nemli bir bez ile kapatarak ılık ortamda dinlenmeye alın.Maya tutan hamuru iki eş bezeye bölün.El yardımı ile hamurları görseldeki kalınlıkta açın.Açtığınız hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine şekil vermek için bıçak ile motifsel çizgiler yapın.Üzerine porselen tabakta çırpılmış yumurta sarısını sürün.Susam ve çörek otu serpiştirin.Fırını ısınmaya alın.Fırın ayarını 200 derece ayarına getirerek pişirin.İftar Pidesi Yapımı bu şekildedir.Afiyet Olsun.

İftar Pidesi hamur


Kalan İftar Pideleri Nasıl Değerlendirilir?
*İftar pideleri üzerine kaşar peyniri ve sebzeler koyarak pizza yapabilirsiniz.
*Kalan pideleri tırnak pide şeklinde doğrayıp üzeri için salçalı köfte hazırlayarak pideli köfte yapabilirsiniz.
*Üzeri için et döner hazırlayıp pideleri ısıtarak pideli iskender hazırlayabilirsiniz.
*Üzeri için tavuk döner hazırlayıp ısıtarak pideli tavuk döner hazırlayabilirsiniz.
*Kuşbaşı et kavurup pide üzerine yoğurtlu kuşbaşılı pide hazırlayabilirsiniz.
*Pideleri küçük kesip yağda kızartıp salata malzemeleri ile karıştırarak panzela hazırlayabilirsiniz.
*Pideleri tavuk şiş ebatında doğrayıp tavuk etleri ile şiş hazırlayabilirsiniz.
*Pideleri uygun büyüklükte keserek salçalı,sucuklu ve kaşarlı tostlar hazırlayabilirsiniz.
*Arkadaşlar ülkemizde ekmek ve pide israfı hat safadadır.Benim aklıma gelenler bunlar farklı görüş ve önerileriniz varsa yorum kısmına görüşlerinizi bekliyorum.




hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply