Translate

Cevizli Un Helvası İçin Malzemeler

* 4 çay bardak un
*100 gram tereyağı
*1 çorba kasesi ceviz
*1/2 su bardak sıvı yağı
*Şerbeti için 2 çay bardak şeker
*Şerbeti için 2 çay bardak su

Cevizli Un Helvası Tarifi 
Cevizli un helvası yapılışı için şeker ve su bir tencere içine alarak kaynattım.Kaynama sonunda elde ettiğim şerbetin soğuması için ocak altını kapattım.Şerbet soğurken yapıştırma tencere içine yarım çay bardak sıvı yağını döktüm.Sıvı yağ üzerine tere yağını ekleyerek yağları birlikte erittim.Yağlar biraz ısınınca üzerine unu azar azar dökerek ve karıştırarak ekledim.Unu renk değiştirene kadar kavurdum.Bu süre yaklaşık 20 dakika sürdü.Süre sonunda soğumaya aldığım şerbeti un üzerine az az ekleyerek döktüm.Bir taraftan kaşık yardımı ile karıştırdım.Üzerine el değirmeni ile çektiğim cevizi döktüm.Biraz karıştırdıktan sonra tencere kapağını kapattım.Yaklaşık on dakika sonra ocak altını kapattım.Helvayı kalıplara döktüm.Ters çevirerek servis tabağına koydum.Üzerine parça cevizler ekleyerek servi ettim.Arkadaşlar helva içinde kullanılacak tereyağının kokusuz olması büyük önem taşıyor.Baskın koku olursa helvaya da işliyor.Bu yüzden kaliteli tereyağı kullanmanızı öneririm.Afiyet Olsun.

*Farklı lezzet arayanların tercih ettiği cevizli tatlı tarifi için tıklayınız.

*Farklı sunumu ile yuvarlak irmik tatlısı tarifi için tıklayınız.

*Osmanlı mutfağı gözdesi Kazan dibi tatlısı tarifi için tıklayınız.

*Görsel güzelliği ve lezzeti ile dikkat çeken waffle tarifi için tıklayınız.

*Hafif lezzeti ile dikkat çeken haşhaşlı tatlı yapılışı için tıklayınız.








hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply