Translate

İşkembe Çorbası


Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı

İşkembe çorbası,şifalı çorbadır.Sindirim sistemi rahatsızlıklarını gidererek idrar söktürür.Zengin lif yapısına sahiptir.Yağ oranı diğer çorbalara göre daha azdır.Kalp sağlığına iyi gelir.İşkembenin temizlenmesi zor ve uzun süren bir süreçtir.Hazır  temizlenmiş ve doğranmış işkembe almanızı tavsiye ederim.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı İçin Malzemeler

*Yarım kilogram koyun veya dana işkembesi
*2 yemek kaşık un
*2 yemek kaşık sıvı yağ
İşkembe Çorbası Terbiyesi
*3 tane yumurta

*1 yemek kaşık sirke
*4 diş sarımsak
*yarım limonun suyu
*yarım çay kaşık tuz
*1 tatlı kaşık kırmızı biber

Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı Tarifi

  1. İşkembeyi özenli bir şekilde temizleyin.
  2. Geniş tencere içine tuz,su ve işkembeleri alarak kaynatın.
  3. Kaynama sırasında tencere kapağını açık bırakın.
  4. Tencere üzerinde köpükler oluşacaktır bu köpükleri delikli kaşık yardımı ile sürekli alın.
  5. Tencere yüzeyinde köpük bitince tencerenin kapağını kapatın.
  6. İşkembeler yumuşak hal alıncaya kadar pişirin.
  7. İşkembenin suyunun yarı seviyeye gelinceye kadar pişirin.
  8. İşkembeler pişip yumuşak olunca daha küçük parçalar halinde doğrayın.
  9. Farklı tencere içine sıvı yağ alın.
  10. Sıvı yağ üzerine un ekleyip koku çıkana kadar kavurun.
  11. Üzerine yarım seviyede kalan işkembenin suyunu ekleyin.
  12. Un ile birlikte bir kez taşacak şekilde kaynatın.
  13. Doğradığınız küçük parçalı işkembeleri tencereye ekleyin.
  14. Su seviyesini yükseltmek için tencere içine sıcak su alın.
  15. İki kez taşacak şekilde kaynatın.
  16. Son kaynama sırasında terbiye hazırlamaya geçin.
  17. Yumurta ve limon suyunu bir tabakta karıştırın.
  18. Çorba suyundan tabak içine 2 yemek kaşık ekleyin.
  19. Karıştırarak terbiyeyi az az çorbaya ekleyin.
  20. Tava içine tereyağı alın.
  21. Üzerine kırmızı toz biber ekleyin.
  22. Biberi bir miktar yaktıktan sonra çorba tabağı üzerine dökün.
  23. Sirke ile sarımsağı karıştırın.
  24. Sirke ve sarımsağı çorba yanında servis edin.
  25. Afiyet Olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply