Translate

Sos Yapma Tekniği
Sos yapmanın ipuçları



Sos Yapma Teknikleri

Sos yaparken topak olmasını önlemek için kaşık kullanmayalım.Bunun yerine çatalın ucuna soyulmuş çiğ patates ekleyerek karıştırabiliriz.
Sosun sulu olmasını engellemek için nişasta ve unu karıştırıp sos içine ekleyebiliriz.
Domates sosunu lezzetlendirmek için hardal toz şeker karışımı karıstırabiliriz.
Lezzetli beşamel sos hazırlamak için sos sütü içine soğan ekleyip bekletebilirsiniz.
Sos içine tuz en son koyulmalıdır.Erken eklenen tuz sütü kesebilir.
Beşamel sosları lezzetlendirmek için içine ceviz ,adacayı ve nane eklenebilir.

Kek yapımında kremanın çarpılması önemlidir.Krema kasesini ,cırpma aletlerini derin dondurucu içinde ısıtarak firmayı daha kolay hale getirebilirsiniz.
Hafif erimiş margarini bütün eklemek yerine küp küp kesip eklersek çırpmada kolaylık sağlarız.
Krema yokluğunda krem peynir ve sutu karıştırarak krema yapabiliriz.
Mayonez yapımında malzemelerin eşit ısıda olması önemlidir.Bu nedenle soğuk malzemeleri dolaptan önceden çıkarmayı unutmayınız.
Mayonez karıştırılmaz ise kesilebilir.mayoneze yağ ve yumurta ekledikten sonra sürekli aynı yönde karıştıralım.
Mayonezin bozulmaması için yumurta sarısı eklerken içine bi iki damla da yumurta ali eklenirse daha uzun süre korunabilir.
Mayonez yapımında zeytin yağı yerine susam yağı tercih edilirse mayonez daha uzun ömürlü olur.
Mayonez sosunun kesilmemesi için yumurta sarısı içine 2 damla sirke damlatılabilir.
Kesilen mayonez içine 1 yemek kaşık kaynamış su eklenerek kesilmesi önlenebilir.
Kalorisi düşük mayonez elde etmek için içine 1 yemek kaşık mayonez eklenebilir.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply