Translate


 Ispanaklı Köstebek Pasta

Porsiyonluk Ispanaklı  Köstebek Pasta

Ispanaklı porsiyonluk pasta,nefis pastalar arasında yer alır.Pastanın kek hamurunda ıspanak püresi kullanılır.Ispanakların yaprak kısımları püre için elverişlidir.Sap kısımları püre içine koyulmamalıdır.Ispanak yaprakları haşlanarak püre hazırlanmalıdır.
Malzemeleri:Yarım su bardak toz şeker,yarım su bardak sıvı yağ,3 tane yumurta,yarım su bardak süt,2 çay bardak ıspanak püresi,1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilya ana malzemeleridir.
Bir çay bardak un,bir çay bardak şeker,4 çay bardak un,2 tatlı kaşık şeker,1 poşet vanilya ve 1 paket toz krem şanti krema malzemeleridir.Arası için muz ve arzu edilen meyveler kullanılır.

Yapılışı:Şeker ve yumurta köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.Sonra sırası ile ıspanak püresi,kabartma tozu ve vanilya eklenir.Harç çokça karıştırılarak arzu edilen kalınlıkta kek kalıbına veya bor cama dökülür.Fırın ısınmaya alınarak kek harcı  180 derece ayarında pişirilir.
Tencere içine un,şeker ve sütü alınarak krema pişirmeye geçilir.Krema kıvam alıncaya kadar pişirilir.İlk fokurdama başlangıcında ocak altı kapatılır.Beklemeden tereyağı ve vanilya eklenir.Biraz karıştırılıp üzerine toz krem şanti eklenir.Kıvam alması için bu aşamadan sonra çokça çırpılmalıdır.
Kek piştikten sonra biraz soğuması  beklenir.Keki şekilli kesmek için su bardağı kullanılır.Kesme sonrası kesintilerden kalan kekler rondo yardımı ile ezilir.Kesilen kekler süt ile ıslatılır.Islandıktan sonra üzerine kesilen muz dilimleri koyulur.Üzerine soğuyan kremadan dökülür.Robotile çekilen kek kırıntıları da üzerine kubbe şeklinde eklenir.Veya aruz edilen farklı şekiller yapılır.Pasta bir gece buzdolabında bekletildikten sonra servise sunulur.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply