Translate



Cevizli Havuçlu  Kek

Nefis Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu cevizli kek nefis kekler arasında yer alır.Kekin lezzetti için içine eklenecek havucun taze ve sağlam olmasına özen gösterilmelidir.Kek kıvamı için öncelikle şeker ve yumurta köpük oluncaya kadar çokça çırpılmalıdır.Kek karışımına eklenen malzemeler azar azar eklenmeli ve her ekleme sonunda karıştırıp,karışım özdeş duruma getirilmelidir.Kekin kalıptan rahatça çıkması için kek kalıbı önce yağlanmalıdır.

Nefis Havuçlu Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

*3 tane yumurta
*2 çay bardak süt
*1 çay bardak sıvı yağ
*2 çay bardak toz şeker
*1 kase çekilmiş ceviz içi

*1 poşet vanilya
*1 çimdik tuz
*5 çay bardak un
*Üzeri için ceviz kırıkları veya arzu ettiğiniz çerezler

Nefis Havuçlu Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları bol soğuk suda yıkayın.
  2. havuçların kabukların soyma aparatı ile ince soyun.
  3. Havuçları rendeleyin.
  4. Şeker ve yumurtayı bir mikser içinde çırpın.
  5. Karışımın köpük olmasını sağlayın.
  6. Üzerine sıvı yağ ve süt  ekleyip,çırpmaya devam edin.
  7. Sonra çekilmiş ceviz,rendelenmiş havuç ve tarçını ekleyip karıştırın.
  8. Unu eleyin.
  9. Unu yavaş yavaş ekleyin.
  10. Kabartma tozu ve tuz ekleyin.
  11. Karışımı karıştırıp özdeş duruma getirin.
  12. Kek kalıbına yağ sürün.
  13. Karışımı kek kalıbına dökün.
  14. Fırını ısıtın.
  15. Kalıptaki karışımı fırında 170 derece ayarında pişirin.
  16. Üzerine ceviz kırıkları veya arzu ettiğiniz çerezleri ekleyerek süsleyin.
  17. Afiyet Olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply