Translate

Karnıyarık börek

Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

Karnıyarık böreği nefis yemek tarifleri arasında yer alan  lezzetli bir börektir.Börek için 8 tane yufka gereklidir.Böreğin lezzeti için iç harç içinde sirke kullanılır.Böreğin iç harcı kıyma kullanıldığı gibi peynir  farklı iç malzemelerde kullanılabilir.



Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

8 tane yufka
2 tatlı kaşık un
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşık sirke
1 tane kuru soğan


500 gram kıyma
1 tutam maydanoz
Tuz
Arzu edilen baharatlar
2 tane domates
4 tane yeşil biber

Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır Tarifi


Tava içine çok az yağ ekleyerek kıymayı kavurun.Üzerine ince doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.Soğan ile kavrulduktan sonra ocak altı kapatılır.Üzerine çiğden ince kıyılmış maydanoz  ve baharat eklenerek iç harcın soğuması beklenir.Soğuduktan sonra içine un ve sirke eklenerek karıştırılır.Yufkalar üst üste konulup yufkalar 8 parça şeklinde kesilir.Geniş kısımlarına iç harç eklenerek yufkalar kalem şeklinde sarılır.Daha sonra tepsiye dizilir.Üstlerinden bıçak yardımı ile kesilerek yarık oluşturulur.Yarıkların içine kesilmiş domates ve biber ekleyerek ısıtılmış fırın içinde 180  derecede pişirilir.Karnıyarık börek hazır,afiyet ile yiyin.





hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply