Translate

Yaş Pasta Tarifi

Hindistan Cevizli Yaş Pasta Tarifi

Cevizli yaş pasta Hindistan cevizli  kolay pasta tarifleri arasında yer alır.Pasta dört aşamada yapılır.Pasta için kek,Hindistan cevizli katman,krema ve üzeri hazırlanır.



Hindistan cevizli yaş pastanın kek malzemeleri
Beş tane yumurta,iki çay bardak şeker,bir poşet vanilya,üç çay barda un,dört tatlı kaşık nişasta,dört tatlı kaşık kakao ve yarım yemek kaşık kabartma tozu kullanılır.
Hindistan cevizli yaş pastanın kekinin hazırlanışı
Geniş kap içinde yumurta ve şekeri çırpın.Üzerine vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.Üzerine sıra ile un,nişasta,kabartma tozu ve kakao ekleyin.Karışımın kıvam alması ve dağılması için çokça karıştırın.Kıvam alan karışımı dikdörtgen kalıba yada tepsinize dökün.Kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı unutmayın.Kek hamurunu yüz seksen derece ayarlı fırında yaklaşık yirmi dakika pişirin.
Hindistan cevizi katmanı malzemeleri
Beş yumurtanın ak kısmı,iki çay bardak şeker,ilave iki yemek kaşık şeker,bir su bardak Hindistan cevizi ve yarım yemek kaşık kabartma tozu kullanılır.
Hindistan cevizi katmanın yapılışı
Geniş kap içinde yumurta aklarını ve şekeri  beş dakika çırpın.Üzerine Hindistan cevizi ve kabartma tozu ekleyin.Karışımı iyice karıştırın.Farklı bir kalıba yağ sürerek bu karışımı yüz yetmiş derece ayarlı fırında yarım saat pişirin.


Krema malzemeleri
Beş yumurtanın sarısı,1 poşet vanilyalı puding toz,iki buçuk su bardak süt,sekiz tatlı kaşık şeker,bir paket vanilya ve 200 gram margarin kullanılır.
Krema Yapılışı
Yarım su bardak süt,yumurta sarıları ve vanilya pudingi çırpın.Kalan sütü ocağa alıp ısıtın.Üzene şeker ve vanilya ekleyip pudingli karışım ile karıştırın.Kıvam alması için biraz pişirin.Ilık duruma gelince üzerine margarin ekleyin.Karışımı soğumaya alın.
Birleştirme İşlemi
Pişen keki ortadan ikiye kesin.Üzerine krema dökün.Onun üzerine de Hindistan cevizli katmanı yayın.Üzerine puding yayın.Yarım keki üzerine kapatın.En üstü için çikolata eritip dökün.Süsleme için Hindistan cevizi veya arzu ettiğiniz malzemeleri kullanın.Afiyet Olsun.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply