Translate


Eşkene  yemeği

Diyarbakır Yöresel Yemeği Eşkene Tarifi

Eşkene Diyarbakır yöresine ait lezzetli et yemeğidir.Yemek içinde gün kurusu salça yoğun bir şekilde kullanılır.Gün kurusu salça tuzlu olduğundan tuz miktarını 1 çay kaşık olarak  verdik tuzu kendinize göre ayarlayın.Butlar salçalı sos ile bekletilip yağda tek tek kızartıldıktan sonra üzerine tekrar salçalı sos hazırlanır.Sıcak su eklenerek 20 dakika kaynatılır.


Diyarbakır Yöresel Yemeği Eşkene Tarifi İçin Malzemeler

Terbiye malzemeleri;
  • 1 Kişi sayısına ve tepsinize sığacak şekilde tavuk butları
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşık Diyarbakır gün kurusu domates salçası
  • 1 çay kaşık tuz
  • 1 çay kaşık karabiber
  • 1 tatlı kaşık acı pul biber-yemek orjnali acı pul biber ile arzuya göre tatlı pul biberi ekleyebilirsiniz.
  • 3,5 yemek kaşık sıvı yağ
Diğer Malzemeler
  • sıvı yağ
  • domates salçası


Diyarbakır Yöresel Yemeği Eşkene Tarifi  Yapılışı

  1. Tavuk butlarını soğuk suda yıkayıp suyunu süzüp kuru duruma getirin.
  2. Soğanı ince doğrayın.
  3. Butları,soğanı ve terbiye malzemeleri içindeki salçayı,pul biberi ,karabiberi  ve sıvı yağı geniş kaba alarak sosu tavuklara yedirin.
  4. Terbiye ettiğiniz butları 1 saat buzdolabı içinde bekletin.
  5. Dolaptan aldıktan sonra soğanlarını alın.
  6. Tencerede sıvı yağı kızgın duruma getirin.
  7. Tavuk butları tek tek kızgın yağda kızartın.
  8. Tavuk butları tepsi içine alın.
  9. Üzeri için, bir tava içinde sıvı yağ ve salça ile sos hazırlayın.Sosu tavuk butların üzerine dökün.
  10. 2 su bardak sıcak suyu tepsi içine dökün
  11. Kısık ateş ayarlı ocak üzerinde tepsiyi 30 dakika kaynatın.
  12. Kızarmış patates ve pilav il servis edin.
  13. Afiyet Olsun.



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply