Translate


Çikolatalı  soslu Cheesecake


Çikolatalı Cheesecake Tarifi

Çikolatalı cheesecake, sevilen kek tarifleri arasında yer alır.Görünümü ve sunumu ile de göz kamaştırır.Cheesecake yapımı üç aşamada gerçekleşir.Kek için taban oluşturulur.Daha sonra  cheesecake kreması hazırlanır.Kekin lezzeti olması için fazla labne suyu süzülerek tüm malzemeler çokça karıştırılıp çırpılmalıdır.

Çikolatalı cheesecake tarifinin taban malzemeleri:Bir paket burçak bisküvisi,bir çay bardak fındık,üç yemek kaşığı tereyağı kullanılır.


Cheesecake kreması malzemeleri:Dört yüz gram sade labne peyniri,bir kuluplu büyük bardak toz şeker,iki tane yumurta,bir paket sıvı krema,iki tatlı kaşık un,2 tatlı kaşık nişasta,bir poşet vanilin krema malzemeleridir.

Cheesecake nasıl yapılır?
Fındıklar ve bisküviler robot yardımı ile toz haline getirilir.Oda ortamında kendiliğinden erimiş tereyağı ile toz bisküvi karıştırılır.Kağıt kalıplar hazırlanır.Karışım kağıtlara pay edilir.Kağıt içindeki karışımların üzerileri kaşık yardımı ile bastırılarak düzlenir.Labnenin fazla suyu süzülür.Süzüldükten sonra  geniş kap içine alınır.Üzerine toz şeker eklenerek çırpılır.Sonra üzerine krema eklenir.Bir miktar karıştırılır.Üzerine yumurtalar tek tek kırılır ve her kırma sonunda karıştırılır.Üzerine nişasta,un ve vanilin katılarak karıştırmaya devam edilir.Elde edilen karışım kağıtlar üzerine eklenir.Fırın ısınmaya alınır.Fırının alt kısmına farklı ve derin tepsi içine su doldurulur.Bu işlem keklerin çatlamaması için yapılır.Kekler fırında otuz dakika pişirilir.Fırından çıkınca ilk sacaklıkları çıkması sağlanır.Daha sonra dolaba alınarak üç saat bekletilir.Üçüncü saatin sonuna yaklaşırken çikolatalı sos hazırlanır.Sos için erimeyeuygun bittter çikolatasından 200 gram eritilir.Soğuk cheesecakeler üzerine pay edilir.Çilek veya mevsim meyveleri ile süslenir.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply