Translate

barbunya plakisi
Barbunya zeytinyağlı


Barbunya Pilaki

Barbunya plaki lezzetli meze yemekleri arasında yer alır.Lezzetli barbunya için ön koşul barbunyanın taze pişkin olmasıdır.Barbunya yemeği patates ile birlikte pişirilmelidir.Yemeğin acılığını almak için yemek içine bir tane kesme şeker tuz ile birlikte eklenir.Yazdan hazırlanıp derin dondurucuda bekletilen barbunyalar çözüldükten sonra diri kalacak şekilde  çok az haşlanmalıdır.

Barbunya Pilaki Malzemeleri

  1. 800 gram barbunya
  2. 1 tane kuru soğan
  3. 1 tane patates 
  4. 1 tane havuç
  5. 1 diş sarımsak
  6. 1 tane kesme şeker
  7. 2 tatlı kaşık domates salçası
  8. 2,5 yemek kaşık sıvı yağ
  9. yeteri kadar tuz

Barbunya Pilaki Tarifi

Yazdan derin dondurucuda sakladığınız barbunyaları çıkarın.Dolaptan çıkardığınız barbunyaları çok az diri kalacak şekilde haşlayın.Haşladıktan sonra suyunu süzün.Derin tencere içinde sıvı yağ ile birlikte kıyılmış soğan ve sarımsağı renk dönene kadar pişirin.Patates ve havuçları küp doğrayın.Soğanları üzerine ilave edip 3 dakika daha karıştırarak kavurun.Üçüncü dakika sonunda üzerine domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.Domatesi rendeleyin yada çok ince doğrayıp üzerine ekleyin.Üzerine 4,5 su bardak sıcak su ekleyip tuz ve şekeri aynı anda ekleyelim.Bu aşamadan sonra kısık ateşte pişirelim.Piştikten sonra üzerine maydanoz kıyıp limon ile servis edelim.Afiyet Olsun.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply