Translate



3-2-1 poğaçası

3 2 1 Poğaçası

3 2 1 poğaçası pratik ev yemekleri arasında yer alır.Çok malzeme istemeyen her evde kolayca bulunabilecek basit malzemelerden çok çabuk hazırlanıp piştiği için halk arasında 3-2-1 poğaçası yada 5 dakika poğaçası olarak adlandırılır.Poğaçayı lezzetli yapan 3 2 1 poğaçası püf noktaları vardır.Bunlar poğaça içinde soda ve maya kullanmaktır.


3 2 1 Poğaçası İçin Malzemeler

200 mililitre sıvı yağ
200 mililitre sade soda
200 mililitre yoğurt

1 küçük paket yaş maya
(Maya alırken mutlaka tarihine bakın saklama süresi kısa olduğundan son tüketim tarihi geçmiş olmasın)
1 tane kesme şeker
1,5 çay kaşık tuz
Yeterince un
Üzeri için 2 yumurta sarısı
Üzeri için çörek otu

3 2 1 Poğaçası Yapılışı

Tüm poğaça yapılışlarında olduğu gibi öncelikle sıvı malzemeleri karıştırınız.Sonra katı maddeleri karıştırmaya devam ediniz.Bu arada önemli hatırlatma tuzu en son ekleyin tuz ile soda birleştiğinde köpük oluşturabiliyor direkt temas etmesin.Unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Yoğrulan hamuru puf poğaça olması için yarım saat kadar üzerine nemli bez ile kapatarak maya tutması için bekletin.Hamurun kabardığını ilk bıraktığınız hamur seviyesinden iki kat olmuş şekilde görürseniz hamur kabarmıştır.Kabaran hamurdan elinizle parça koparın bu parçaları elinize  yapışmaması için çok az sıvı yağ sürerek el yardımı ile yuvarlak hala getirin.Fırın tepsisine yağ sürün  veya pratik çözüm yağlı kağıt serin poğaça hamurlarını tepsiye dizin.Ben bitişik nizamda dizdim tepsi küçük olduğu için.Tepsiniz büyükse aralıklı dizebilirsiniz.En üstüne 2 yumurta sarısı sürün.Ben üzerinin hafif kahve rengi olmasını istiyorum derseniz yumurta içine 5 damla pekmez damlatıp yumurta ile çırparak poğaçaların üzerine sürebilirsiniz.Fırını bira ısıtıp poğaça hamurların 170 derecede kontrol ederek pişirin.321  poğaça tarifi anlattım.Poğaçayı sevdikleriniz ile paylaşıp yiyin,afiyet olsun.



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply