Translate

   

kıymalı Şiş Kebap

   O Kebapların En lezzetlisi:Şiş Kebap

    Şiş kebap,en sevilen et yemekleri arasında yer alır.Şiş kebabın lezzetli olması için bazı hususlara dikkat edilmelidir.Şiş kebab yapımı için kullanılan et taze olmalıdır.Etin tazeliği etin parlak,ince dokulu,yumuşak ve hoş kokulu  aromasından anlaşılır.Izgarada et pişirmek için etin en yumuşak bölümü olan sırt eti tercih edilmelidir.Kuş başı şiş kebap için en uygun et kuzu etidir.Etin tazeliği kadar etin terbiye edilişi de önemlidir.Şiş kebap terbiyesi yaparken terbiye içine tuz koyulmamalıdır.Terbiye sırasında tuz eklenir ise et sert bir hal alır.Et piştikten sonra üzerine tuz serpiştirilmelidir.Et terbiye edildikten sonra sos ile birlikte dolapta bekleme süresi en fazla üçü gündür.Bu süre aşılır ise et dağılır.Izgarada etleri yakmadan pişirmek için şiş etleri 4 dakika,dana pirzola eti 8 dakika ve koyun eti 7 dakikada pişirilir.


    Şiş Kebap Mangal Malzemeleri

    Şiş kebap yapılışı için yarım kilogram yağlı kıyma kullanılır.İki tane kuru soğan,bir tane kırmızı biber,kırmızı toz biber,kimyon,karabiber ve tuz(pişmeye yakın eklenir)  şiş kebabın diğer malzemeleridir.

    Kıymalı Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

    Şiş kebap harcı yapılarak işe başlanır.İç harç malzemelerinden kuru soğan ve kırmızı biberler çok ince bir şekilde doğranır.Geniş kap içinde kıyma ile doğranmış soğan ve kırmızı biberler buluşturulur.Üzerine baharatlardan karabiber,kimyon ve kırmızı toz biber eklenir.Karışım özdeş hal alıncaya kadar yoğrulur.Yoğrulan harcın üzeri şeffaf poşet ile kapatılıp dolap içinde 30 dakika bekletilir.Süre sonunda 10 dakika tekrar yoğrulur.Tekrar dolap içinde 10 dakika bekletilir.Dinelen etten parçalar kopartılarak çöp şişlere dizilir.Şişe takma işleminde etler ele yapışabilir.Bunu önlemek eller bir miktar su ile ıslatılmalıdır.Etleri ızgarada pişirmeden önce şu hususlara dikkat edilmelidir:Bir baş kuru soğan ikiye bölünür.Bölünen soğan ızgara tellerine sürülmelidir.Soğan etin ızgaraya yapışmasını önlemektedir.Izgarada pişirilecek her ete biraz zeytinyağı sürülür ise daha lezzetli olur.Izgarada veya mangalda şiş kebap pişirilirken çöp şişler çevirilirek pişirilmelidir.Her iyi yüzü eşit oranda pişen etler bu şekilde yanmadan pişer.Sis kebap veya çöp şiş yaparken etin pişip pişmediğini kontrol etmek için ete çatal batırılır.Eğer et üzerinde pembe renkli su çıkıyor ise etin biraz daha pişmesi gerektiği anlaşılır.Suyu az çıkıyor ise etler pişmiştir.Izgarada şiş kebap tarifi ve mangalda şiş kebap nasıl yapılır sorularına yanıt vermeye çalıştık.Tarifi deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.Afiyet Olsun.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply