Translate

 Saryer Böreği

  Sarıyer Böreği Tarifi 

  Sarıyer böreği Sarıyer'de doğmuş zaman süreci içerisinde dünya çapında üne kavuşmuştur.Sarıyer böreğini bu kadar özel kılan içindeki malzemeleri ve yufkasının piştikten sonra çıtır çıtır oluşudur.Sarıyer böreğinin çıtır olması için mutlaka baklavalık yufka kullanılmalıdır.

 Sarıyer Böreği İçin Malzeme Listesi

  Bir paket (800 gram) yufka,250 gram kıyma,1 çay bardak zeytin yağı,1 çay bardak eritilmiş tere yağı,1 çay bardak süt,3 tane kuru soğan,1 küçük paket dolmalık çam fıstığı,1 küçük paket kuş üzümü,1 çay kaşık karabiber,1 çay kaşık tuz,üzerine sürmek için 2 tane yumurtanın sarısı kullanılır.

  Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır

  Sarıyer böreği yapmak için iç malzemelerden kıyma kavrulur.Kavrulan kıyma üzerine küp doğranmış soğanlar eklenir.Kuş üzümü,çam fıstığı,karabiber ve tuz birlikte eklenerek kavurmaya devam edilir.Kavrulan iç malzeme soğuması için oda ısında soğutulur.Yufkaların arasına sürmek için 1 çay bardak süt,1 çay bardak eritilmiş tereyağı ve 1 çay bardak zeytinyağı ile sos hazırlanır.Böreklik yufkalar tezgah üzerine açılır.Yufkaların üzerine fırça yardımı ile sostan sürülür.İç malzemeden 2 yemek kaşık kadar eklenerek yufka silindir şeklinde sarılır.Yufkanın dağılmaması için 2 yufka birlikte sarılır.Sarılan yufkalar margarin ile yağlanmış tepsi içine halka şeklinde dizilir.Tüm yufkalarda aynı işlem tekrarlanır.Tepsiye dizme işlemi sona erdiğinde önceden hazırlanan ve iç kısma sürüldükten sonra artan sostan yufkalar üzerine sürülür.En son 2 yumurtanın sarısı eşit dağılacak şekilde yufka üzerine sürülür.180 derece ayarlı fırında pişirilir.Pişen Sarıyer böreği tepsi içinde bir miktar dinlendirilir.Daha sonra kesilerek havlu kağıt serili tabak içine alınır.Yağı çektirildikten sonra servis edilir.Afiyet Olsun.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply