Translate

içi reçelli kurabiye

  Üzerine Her Türlü Reçel Yakışır:Reçelli Kurabiye

   Reçelli kurabiye, farklı lezzet ve sunum arayanların tercih ettiği değişik kurabiye tarifleri arasında yer alır.Reçelli kurabiye her türlü reçelden yapılabilir.Kurabiye üzerine reçel sürme işlemi kurabiyeler piştikten sonra gerçekleştirilir.Reçelin eriyip dağılmaması için pişen kurabiyeler soğuduktan sonra kurabiye üzerine reçel eklenmelidir.


  Ortası Reçelli Kurabiye İçin Malzeme Listesi

   İki yüz elli gram margarin,iki su bardak pudra şekeri,dört yemek kaşık sıvı yağ,bir tane yumurtanın sarısı,dört tatlı kaşık nişasta,sekiz çay bardak un ve bir tatlı kaşık kabartma tozu reçelli kurabiyenin ana malzemeleridir.Arzu edilen herhangi reçel kurabiyenin diğer malzemeleridir.


   Reçelli Kurabiye Nasıl Yapılır?

   İçi reçelli kurabiye yapımına geniş kap içinde sıvı yağ,yumurta ve pudra şekerinin karıştırılması ile başlanır.Karışımın üzerine nişasta ve kabartma tozu eklenir.Un kontrollü bir şekilde az az eklenir.Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.Hamurdan parçalar alınıp bu parçalara el yardımı ile yuvarlak şekiller verilir.Yuvarlak hamurların üzerine şişe kapağı yardımı ile kapak bastırılarak reçellerin rahat yerleşeceği çukur oluşturulur.Fırın biraz ısıtılır.Tepsiye yağlı kağıt serilir.Kurabiye hamurları birbirine yapışmayacak şekilde tepsiye dizilir.Yüz yetmiş derece ayarlı fırında kontrol edilerek pişirilir.Pişen kurabiyeler oda sıcaklığında soğumaya alınır.Soğuyan kurabiyelerin çukur orta kısımlarına arzu edilen reçel eklenir.Eğer oda sıcaklığı fazla ise eklenen reçel eriyebilir.Bu durumun önüne geçmek için kurabiyeler buzdolabının alt katında bir miktar bekletilebilir.Reçelli kurabiye tarifi yapılışını anlattık.Kurabiyeleri sevdikleriniz ile paylaşarak yiyin.Afiyet Olsun.
*Tarif  paylaşım için  instagram   yemek_tarifleri_12  ye teşekkürler.



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply