Translate

Portakal Kurabiyesi

 Çay Saatine Özel:Portakal Kurabiyesi

  Portakal Kurabiyesi çay saatlerinde en çok tüketilen kurabiyeler arasında yer alır.Kurabiyeler portakalın bol ve taze olduğu dönemlerde yapılırsa lezzet açısından daha iyi olur.Portakalın dış kısmı kurabiye içerinde rende edilerek kullanılacağından portakalın sağlam olmasına özen gösterilmelidir.Tüm kurabiyelerde olduğu gibi portakallı kurabiyesi yapımı aşamasında margarinin oda sıcaklığında eritilmesine dikkat edilmelidir.


  Portakal Kurabiyesi Malzemeleri

  Bir paket margarinin yarısı(125 gram),1/2 su bardak yoğurt,2 çay bardak şeker,1 tane yumurta,1 tane taze ve sağlam portakalın kabuklarının rende edilmiş parçaları,1 paket vanilya,4 su bardak un,1 paket kabartma tozu ve kurabiyeleri bulmak için 3 yemek kaşık toz şeker kullanılır.

  Portakal Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  Portakal kurabiyesi yapmak için öncelikle margarin oda sıcaklığında eritilir.Karıştırma kabı içerisinde erimiş margarin,1/2 su bardak yoğurt ve 2 çay bardak şeker karıştırılır.Portakal kabukları beyaz kısmından ayrılarak cam rende ile rendelenir.Rende edilen portakal kabukları karıştırma kabı içerisindeki karışıma eklenir.Vanilya ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Sonra karışıma 4-4,5 su bardak aralığında un eklenir.Kabartma tozu da eklenerek ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.Yoğrulan hamurdan arzu edilen büyüklükte parçalar alınarak el yardımı ile yuvarlak şekil oluşturulur.Fırın tepsisi hazırlanır.Tepsi içine yağlı kağıt serilir.Kurabiye hamurlarının üst kısımları toz şekere bulandıktan sonra fırın tepsisine dizilir.Fırın 170 derece yarına getirilip yaklaşık 15 dakika süre ile kontrol edilerek pişirilir.Portakal kurabiyesi çay veya kahve ile servis edilir.Afiyet Olsun





hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply