Translate

Kelle paça çorbası

  Şifa Deposu:Paça Çorbası

   Paça çorbası şifalı çorbalar arasında yer alır.Selçuklu mutfağının ve Osmanlı mutfağının da önemli çorbaları arasında yer alan paça çorbası besleyici özelliği ile ön plana çıkar.içerisinde yer alan vitaminler ,proteinler ve mineraller ile kemik gelişimi ne fayda sağlar.Özellikle büyüme çağındaki çocuklar kemiklerinin güçlenmesi için paça çorbası bolca içmelidir.


  Paça Çorbası Malzemeleri

   Çorbanın lezzetli ve etin tadının ağır olmaması için çorba içinde 4-5 paça kuzu eti kullanılır.Beş su bardak su ve bir çay kaşık ucu ile tuz kullanılır.Paça çorbasını terbiye etmek için 4 tatlı kaşık un,4 tatlı kaşık tereyağı,1 limonun yarısı ve 2 yumurtanın sarısı kullanılır.Çorba piştikten sonra üzerinde kullanılmak için 2 tatlı kaşık tereyağı ile 1 çay kaşık toz kırmızı biber tavada hafif pişirilir.Arzu edenler üzerine 3 yemek kaşık sirke ve dövülmüş 2 diş sarımsak ekleyebilirler.

   Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

  Paça etleri bol su ile yıkanır.Paçalar tencere içine konulduktan sonra üzerine tuz ve su eklenir.Tencereye eklenen su miktarı tencere içindeki paçaların seviyesini geçecek kadar olmalıdır.Tencere içindeki paçalar 1 saat 30 dakika kaynatılmalıdır.Paçaların kaynamasına yakın terbiye hazırlamaya geçilir.Terbiye yapmak için farklı bir tencere alınır.Tencerenin içine tereyağı eklenir hafif erimesi beklenir.Eriyen tereyağı üzerine un eklenir.Un çok yakılmadan koku çıkıp kıvam alıncaya kadar pişirilir.Paça suyundan 2 yemek kaşık kadar unlu tereyağı karışımına eklenir.Farklı bir kap içinde limon suyu ve yumurta sarısı karıştırılır.Hazırlanan terbiye çorba içerisine az az ilave edilir.Çorbanın kesilmesini önlemek için çorba karıştırılmalıdır.Terbiye ve çorba birleştirildikten sonra 1-2 dakika aralığında pişirilerek ocaktan alınır.Bu aşamadan sonra sarımsaklar döveç içinde dövülerek sirke ile karıştırılır.Çorba üzerine dökülecek sosu hazırlamak için bir tava içinde 2 tatlı kaşık tereyağı eritilir.Eriyen tereyağı içine kırmızı toz biber eklenerek hafif pişirilir.Pişen sos çorba üzerine dökülür.Arzu edenler sirkeli ve sarımsaklı sosu da ekleyebilir.Afiyet Olsun.





hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply