Translate

Sağlığa Faydalı Yiyecek


Mutlaka Tüketilmesi Gereken Sağlığa Faydalı Yiyecekler

Her mutfakta bulunması gereken sağlığa yararlı yiyecekleri sizler için araştırdık.
Limon
Güçlü antioksidanlar arasında yer alan limon vücudu toksinlerden temizliyor. Beslenme uzmanları günlük çeyrek limonun diğer besinlerle karıştırılarak tüketilmesini öneriyorlar.
Sarımsak
Yapılan araştırmalara göre sarımsak enfeksiyon hastalıklarına iyi gelmektedir Doğal antibiyotik olarak görülmektedir.

Çörek Otu
Bağırsak sağlığına iyi gelmektedir Metabolizmayı çalıştırarak kan şekerini şekerini dengede tutar Sağlık uzmanları her gün 1 çay kaşık çörek otu tüketilmesini önermektedirler
Soğan
Bağışıklık sistemini ayakta tutan soğan yemek içinde mutlaka kullanılmalıdır Soğan yemekte kullanıldığından harici tüketilmesine gerek yoktur.
Yumurta
Vitamin ve protein zengini yumurta  özellikle güçlü kas yapısının oluşmasına katkı sağlıyor Beslenme uzmanları kahvaltıda her gün 1 tane kaynamış yumurta tüketilmesini önermektedir Yagda pişirilen yumurtanın besin değeri düştüğünden mümkün olduğunca kaynatilarak pisirilmelidir 
Turp
Bilinen en güçlü antioksidanlar arasında yer alır.Hücreleri diri tutarak yaşlanmayı önler. Salatalar içinde turp kullanılmalıdır 

Maydanoz
Güçlü ödem çözücü etkisi ile  vücutta meydana gelen şişkinlikleri yok eder.Cinsel gücü artırır. Salatalarda ve yemeklerde maydanozun çiğ tüketilmesi önerilir
Ceviz
Özellikle çocukların beyin gelişiminde önemli rol oynayan cevizin haftada 1 avuç  ceviz tüketilmesi önerilir.
Kefir
Uzmanlar balkanlarda uzun süre yaşamış insanların uzun yasam sırrını kefire bağlamaktadırlar.Probiyotik bakımından zengin olduğundan bağırsak florasının sağlıklı kalmasını sağlamaktadır. 
Kabak Çekirdeği
Çiğ ve tuzsuz kabak çekirdeği tırnak ve cilt yapisini koruyor Ozellikle gelişim cağında çocukların beyin gelişimi için faydalıdır.Haftada bir avuç kabak çekirdeği saglik için faydalıdır
Avakado
Dış ülkelerde yetişen avakado ve diğer meyvelere ulaşmak günümüzde artık mümkün Yağlı yapıda ve besleyici özelliği ile öne çıkan avakado kahvaltılarda ve salata içinde kullanılabilir tok tutucu özelliğe sahiptir 
Zencefil
Bağışıklık sisteminin gelişiminde önemli role sahip zencefil günlük içilen çaylara karıştırılarak içilebilir 

Tereyağı
Tereyağının yenilip içilmesi ülkemizde yıllardır tartışılıyor.Burada şahsi görüşüm  sudur: Tereyağı doymuş yağ oranı fazla olduğu için uzun vadede damar tıkanıklığına neden olmaktadır.Bu konuda yapılan araştırmalar da bu durumu doğrular niteliktedir tere yağın en çok tüketildiği hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde damar tıkanıklığı hastalığı oranı fazladır.Canınız çeker yiyebilirsiniz fakat ölçütü kaçırmayın.
Kemik suyu
Kemik suyu çorba ve et yemeklerinde kullanilir.Bagirsak sağlığının korunmasında kemik suyunun rolü büyüktür.buyume cağındaki çocukların gelişimi için faydalıdır
Hurma
Lif ve magnezyum acısından zengin olan hurma bağırsak sağlığına faydalıdır tatlı olup rahatsızlık vermeyen bir besindir 
Greyfurt
Gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini azalardan greyfurt mevsiminde tüketilmelidir  bağışıklık sitemini güçlendirir.
Şifalı yiyeceklerin şifa getirmesi dileği ile sağlık içinde kalın.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply