Translate

meyva tabağı

    Meyva Yiyenler Hasta Olmuyor Şifa Deposu:Meyva Salatası

    Meyva salatası sağlıklı ve dengeli beslenenelerin tercih ettiği yiyecekler arasında yer alır.Yapılan araştırmalara göre meyve tüketenler kolay kolay hasta olmamaktadır.Meyva salatası yapmadan önce meyvalar ile ilgili bazı hususların bilinmesi gerekir.Her meyva mevsiminde  tüketilmelidir.Meyvaların uzun süre tazeliğini korumak için meyva sepeti içindeki meyvelerin ara kısımlarına herhangi yaprak yerleştirilmelidir.Diğer yöntem ise meyvalar naylon çorap içine konulup kuru yerde saklanmalıdır.Meyva salatası yapıldığında servise zaman var ise meyveler kararma yapabilir.Bunu önlemek için doğranmış meyvaların üzerine limon dilimleri konulmalıdır.

    Servis sırasında limon dilimleri meyvaların üzerinden alınmalıdır.Meyva salatası yapımında nane yaprağı kaynatılıp doğranan meyvalar bal ve yoğurt karışımı ile buluşturulur ise daha lezzetli olur.Meyva taze ise  soyulduğunda sıkılıp tüketilmelidir.Bekleyen meyvalar tazeliğini ve lezzetin yitirir.Asitli meyvalar mutfak tezgahı üzerinde kesilmemelidir.Asit özellikle mermer tezgahlara zarar verir.Çocuklara kahvaltı saatlerinde hazır meyva suyu yerine taze sıkılmış meyva suyu içirmek daha faydalıdır.Hazır meyva sularının kalorisi yüksektir.Çünkü içinde eklenmiş şeker vardır.Meyvalar ızgarada pişirilebilir.Izgarada pişen meyvanın sindirimi daha kolaydır.Meyvaların kabukları soyulmadan tüketilmelidir tezi son dönemde çökmüştür.Özellikle ziraai tarım ilaçlarının meyvalar çok yıkansa da üzerinde kaldığı haberleri bu durumu doğrular niteliktedir.Meyva salatası yaparken üretim koşullarından emin olmadığınız meyvaların kabuklarını mutlaka soyunuz.

  Meyva Salatası İçin Malzeme Listesi

  Kış meyva salatası için;İki tane Amasya cinsi küçük elma, bir tane deveci armutu,bir tane kivi,çeyrek ayva,2 tane mandalina,1 tane yeşil elma ve çeyrek nar kullanılır.

   Meyva Salatası  Nasıl Yapılır?

   Malzeme listesindeki tüm meyvalar bol su ile yıkanır.Servis edilmeye kısa süre kala meyvalar arzu edilen büyüklükte doğranır.Bekletilmeden servis edilir.Meyva salatası yapımında meyva salatası sosu kullanmak isteyenler üç dört nane yaprağını cezve içinde kaynatıp nane suyunu bir çay bardak yoğurt ve  bir tatlı kaşık bal ile karıştırabilirler.Farklı soslarınız var ise onları da meyva salatanızın üzerine ekleyebilirsiniz.Jöleli meyva salatası sosu ve çikolatalı meyva sosu meyvaların doğallığını ve lezzetini bozacağından tercih edilmemelidir.Özellikle çikolata ve jöle içindeki aspartan maddeler çocuklarda hiperaktive ve zihin geriliği gibi problemler oluşturmaktadır.Doğal yiyip doğal tüketerek doğal kalınız.En ayrıntılı yemek tariflerinde görüşmek üzere..Afiyet Olsun.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Evet, ben üstüne sos eklemek isterim. Biraz da rendelenmiş ceviz. 1 kase olsa ne yerdim şimdi, canım istedi. = )

    YanıtlaSil