Translate

  Kefir içmek
kefirin yararları

   Kefirin Faydaları Nelerdir?

  Kefir,Kafkas Türkleri tarafından keşfedilmiş yöredeki adı ile süt ile yapılan içkidir.Anadolu Türklerinde su ve yoğurttan yapılan ayran kullanılmıştır.Kafkas Türklerinde ise ayran yerine kefir kullanılmaktadır.Kafkaslarda kefir genç kalma iksiri olarak görülmektedir.Dünya üzerinde yapılan ölüm oranları istatistiklerine göre Kafkaslarda yaşayan insanların 100 ile 135 yaş yaşadıkları tespit edilmiştir.Araştırmacılar uzun yaşamın sırrını olarak bölgede sıklık ile tüketilen kefire bağlamaktadırlar.Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmalar ve elinde bulunan verilere göre Kafkaslarda yaşayan insanlarda kanser,verem ve sindirim bozukluğu gibi rahatsızlıklar çok az görülmektedir.Kefir mucize yararları olan şifalı besindir.
  Kefirin ekşi bir tadı vardır.İçildiğinde ferahlık verir.Özel maya ile keçi veya inek sütünden yapılır.Kefirin lezzeti üretildiği yer,yapım şartları ve süte göre değişim içindedir.Kefir sayesinde bir çok sağlık probleminin önlemi alınmaktadır.Özellikle mide rahatsızlıkları  ve bağırsakların korunması kefir tarafından gerçekleştirilir.Hastalıkları hem önleyici hem de tedavi edici bir besindir.
  Beslenmede kefirin yeri büyüktür.Bir çok yararı vardır.Kolay sindirilebilir olması ile içimi rahatsız etmez.Modern tıp gelişmeden önce kefir bir çok rahatsızlığın tedavisinde ilaç olarak kullanılmıştır.Bu hastalıklar şunlardır;
*verem
*pankreas
*kanser
*sinirsel bozukluklar
*mide rahatsızlıkları
*bronşit
*tansiyon
*uykusuzluk
*kan dolaşımı tedavisi
*bağırsak iltihabı
*deri enfeksiyonları
*safra kesisi rahatsızlıkları
*böbrek rahatsızlıkları
Kefir uzmanlarca hamile bayanlara,erken doğmuş çocukların devam beslenmesinde önerilen bir besindir.Yapılan araştırmalarda kefirin anne sütü olarak verilmesinde bir sakınca görülmemiştir.(Bebeğin içeceği kefir ölçüsü uzaman hekim tarafından düzenlenmelidir.)
Aşağıdaki tabloda verilen rahatsızlıkların tedavisinde bir gün içinde  ne kadar miktarda kefir içilmesi gerektiği belirtilmiştir.
Asabiyet problemleri için:5 su bardak günde 2 kez
Astım:Günde 5 su bardak 6 ay
Kabızlık:5 su bardak 2 gün
Egzema:Günde 5 su bardak tedavi oluncaya kadar.
Tansiyon:4 su bardak günde
İshal:5 su bardak problem ortadan kalkıncaya kadar
Safra kesesi prıblemi için:1 su bardak düzelene kadar
Kan bozukluğu rahatsızlıkları:4 su bardak her gün
Yararları saymak ve yazmakla bitmeyecek olan kefir yemek içindede kullanılabilir.Kefirden böreklik lor,peynir ve yoğurt da yapılabilir.
Uzmanlar yatmadan önce 1 su bardak kadar içilecek kefirin kişiyi rahat bir uyku uyutacağını söylemektedirler.Kefir ayrıca cilt maskesi yapımında da kullanılmaktadır.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply