Translate

Fiyonk Makarna yemeği

  Yoğurt Ona Çok Yakışıyor:Fiyonk Makarna

   Fiyonk makarna, büyük küçük her kesimin severek yediği "kelebek makarna" olarak da adlandırılan makarna çeşididir.Fiyonk makarna ile yoğurt uyum içerisindedir.Makarna içine haşlanmış garnitür,haşlanmış mısır ve kornişon turşu eklenerek besin değeri arttırılabilir ve yemek zenginleştirilebilir.Her makarnada olduğu gibi fiyonk makarna haşlanırken makarna suyuna makarnaların birbirine yapışmaması için bir miktar tuz ve sıvı yağ atılmalıdır.Makarna haşlandıktan sonra soğuk su ile süzülerek makarnanın diri olması sağlanır.  


   Fiyonk Makarna Yemeği Malzemeleri

   Yoğurtlu nefis fiyonk makarna yapmak için  bir paket fiyonk makarna kullanılır.İki çay bardak haşlanmış bezelye,2 çay bardak haşlanmış mısır,beş tane kornişon salatalık turşusu,bir tutam dere otu,bir tane kaypa biberi,bir buçuk su bardağı yoğurt,bir yemek kaşık zeytin yağı,iki çay kaşık kuru nane,bir yemek kaşık mayonez ve yeterince tuz yemeğin diğer malzemeleridir.

   Yoğurtlu Fiyonk Makarna Nasıl Yapılır?


   Tencere içine su alınır.Su içerisine bir çay kaşık tuz ile  bir tatlı kaşık kadar sıvı yağ eklenir.Su kaynayınca bir paket makarna tencere içine eklenir.Makarna haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile süzülür.Biraz diri durması için süzgeç içerisindeki makarnaya soğuk su tutulur.Tekrar suyu süzülür.Makarna uygun servis tabağına alınır.Haşlanmış bezelye,haşlanmış mısır,yuvarlak ve küçük doğranmış kornişon turşu,doğranmış kaypa biberi ve ince kıyılmış dereotu makarna üzerine eklenir.Biraz karıştırılır.Farklı bir kap içinde mayonez,yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.Bu karışım da makarna üzerine eklenir.Kalan dereotundan üzerine süs yapıldıktan sonra servis edilir.Fiyonk makarna tarifi içinde görmek istediğiniz faklı garnitürler var ise onları da ekleyebilirsiniz.Afiyet Olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply