Translate



Et Yahnisi

Et Yahni Tarifi

Et yahni yemeği ,lezzetli tencere yemekleri arasında yer alır.Et yahni yapımı içi et seçimi kadar etin pişirileceği tencere seçimi de önemlidir.Et yahni yapılışı için en uygun et yağsız kuşbaşı dana etidir.Etin kendi suyu ile kısa sürede pişmesi için düdüklü tencere tercih edilmelidir.Et normal tencere içinde pişirielecek ise et cinsi değiştirilmelidir.Normal tencere için koyun veya kuzu kuşbaşı eti tercih edilmelidir.Lezzetli et yahnisi için yemeğin lezzetini arttıran bir kaç sebzeye de ihtiyaç var.Arpacık soğan ve sarımsak et yahni yemeğinin lezzetini arttıracaktır.Et yahni nasıl pişirilir?İşte en merak edilen soru ve işin püf noktası:Dana et yahni yemeği ağır ateşte sebzelerin kokusu ete işleyecek şekilde yavaş yavaş pişirilir.



Et Yahni Tarifi İçin Malzeme Listesi

*1 kilogram kuş başı et
*4-5 tane küçük arpacık soğanı
Kuru soğan da olur.


*1 yemek kaşık domates salça
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşık tereyağı
*1 tatlı kaşık biber salçası
*1 çay kaşık kekik
*1 çay kaşık karabiber
*yarım çay kaşık tuz
*1-2 yaprak defne bitkisi yaprağı
*1 patates(arzuya göre)

Et Yahni Tarifi Yapılışı

Yapıştırmayan derin tencereyi yağ eklemeden biraz kızgın durma getiriniz.Üzerine zeytinyağını ekleyip ardından kuşbaşı etleri ilave ediniz.Kuşbaşı etleri kendi sularını verinceye ve çekinceye kadar pişirin.Et suyu azalınca tencere içine tenceredeki etlerin seviyesini bir iki parmak geçecek kadar ılık su ekleyiniz.Bir miktar fokurdadıktan sonra üzerine doğradığınız soğanları ,domatesleri ve sarımsakları ekleyin.Farklı mutfaklarda bu aşmadan sonra sirke katılması önerilmektedir.Biz ekledik tadında lezzeti değiştirecek farklılık bulmadık.Bu yüzden sirke eklenmesini önermiyoruz.Karabiber ve defne yaprağı ve tuzu da ekledikten sonra tencereye eklenen sebzelerden dolayı su azalacağından bir miktar daha yaklaşık 1 su bardak ılık su ekleyin.Bir tatlı kaşık da lezzet vermesi için tere yağını da ilave edin.Tencere kapağını kapatın ve ocağı kısık ateş ayarına getirin.Sebzeler yumuşak hal alınca salça eklenip 5-6 dakika pişirin.Yemek de yağ çok oldu diye düşünebilirsiniz fakat yemeğin özelliği zengin yağ karışımı ile et yahni yemekleri bu şekilde yapılıyor,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply