Translate

» » » » » Çiftlik Kebabı Tarifi

Çiftlik Kebabı yemeği

Çiftlik Kebabı Tarifi

Çiftlik kebabı lezzeti ile adından sıkça söz ettirir.Klasik İç Anadolu bölgesi yemeğidir.Yapılışı ile et soteye ve mantar soteye benzer.Farklı olarak içine patates eklenir.Etin suyuna ekmeği banıp yemek serbest...


Çiftlik Kebabı Tarifi Malzemeleri

*250 gram kuşbaşı et
*2 adet patates
*1 yemek kaşık sıvı yağ
*yarım yemek kaşık  tereyağı
*Arzu edersen çok azcık kuyruk yağı
Bu yağı küçümsemeyin başlarda bende ön yargılıydım fakat lezzeti tadınca fikrim değişti.Ayrıca tamamen doğal en azından market ortamında satılanlar gibi katkılı değil.
*1 tane patlıcan


*1 yemek kaşık salça
*yarım yemek kaşık biber salçası
*1 tane soğan
*3 tane domates

Çiftlik Kebabı Tarifi Yapılışı

Öncelikle eti kendi suyu ile yağda pişirelim.Et suyunu salınca soğanı ince doğrayıp içine ekleyelim ve soğan ile birlikte pişirmeye devam edelim.Bu aşamaya kadar özdeş olsun diye ocağı kısalım.Kısık ateş lezzete lezzet katar demiş aşçı atalarımız.Tere yağını kuyruk yağını ekleyin ve pişirmeye devam edin.Patatesleri ve patlıcanı küp doğrayın ve yağda kızartın.Kızarmış patates ve patlıcanı etlerin üzerine ekleyin.Karıştırın ve domateslerin kabuklarını soyup ince doğrayıp ekleyin.Salçayı ekleyip karıştırın.Domates suyu ile pişirin.Ocağı çok açarsanız suyu azalabilir.Böyle durum yaşarsanız içine yarım çay bardak su ekleyebilirsiniz.Fakat başta da söylediğim gibi et yemeklerini kısık ateşte pişirirseniz daha lezzetli olur ve kendi suyu ile pişer su eklemeye de gerek kalmaz.Afiyet Olsun.



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply