Translate

Tavada Hamsi
Tavada Hamsi Nasıl Yapılır
Yağda balık tavası yapmak için balık seçimi önemlidir.Sindirimi kolay,leziz balık kızartmak için mutlaka yağsız balık tercih edilmelidir.Balık yağlı ve tava içine de  çok yağ eklenince yağ fazlalığından sindirimi zor olur.Balığı tavaya yapıştırmadan kızartmak için balık üzerine kaplama yapmak gerekiyor.Balığı kaplamak için mısır unu ,yumurta,galeta unu,ve yumurtalı un karışımı kullanabilirsiniz.
Malzemeler
1 kilogram hamsi balığı
1/2 çay bardak sıvı yağ
(Sıvı yağ daha önce kullanılmamış yeni yağ olmalıdır.
1 su bardak mısır unu
Tuz
Tavada Hamsi Tarifi
Hamsi balıklarını temizleyin.Bol soğuk su ile yıkayın.Yıkama işleminde mutlaka soğuk su kullanılmalıdır.Sıcak su kullanılır ise balığın diriliğini alır ve dağılma olur.Ayrıca sağlık ve hijyen açısından hamsi balıkları tek tek akan çeşme altında yıkanmalıdır.Balıkları yıkadıktan sonra kevgir içine alın.Suyunun süzülmesini sağlayın.Suyu süzülen balıkları mısır ununa bulayın.Tuz serpiştirin.Balık pişirme tavasına sıvı yağı ekleyin.Yağı kızgın duruma getirin.Balıkları tava içine birbirine tutunacak şekilde yuvarlak dizin.Dizme işleminde balıklar arasında boşluk kalmamalıdır.Balıkları altlı ve üstlü pişirin.Afiyet Olsun.






hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply