Translate

portakal reçeli resmi
portakal reçeli nasıl yapılır
Portakallar lezzetli olmaya başladı.Portakal reçeli yapmanın tam zamanı.Portakal reçeli yapımı için yafa portakalı tercih ederseniz reçelin lezzeti ve kıvamı açısından iyi olur.Portakal reçelini kurabiye üzerinde marmelat olarak da kullanabilirsiniz.Portakal kabuklarını değerlendirerek ev ekonomisine  katkıda bulunabilirsiniz tavsiyesi ile tarife başlayalım;

portakal reçeli nasıl yapılır için malzeme listesi
*8-10 tane yafa portakalı
*1,5 kilogram toz şeker
*1 tane limonun suyu
(Eğer portakallarda yeterli olgunluk yok ise portakal ekşi olur.Bu durumda limona gerek yoktur.)
*Tencere seviyesine göre su
portakal reçeli tarifi
Portakal kabuklarının sarı bölümlerini dışa turuncu bölümlerini içe gelecek şekilde iğne yardımı ile ipe dizin.Portakalın önceden güzel kesilmesi gerekiyor dizme işleminin başarılı olması için.İpe dizme işlemi  bitince portakal kabuklarını bol su ile bir tencerede haşlayın.Kaynamaya başlayınca ilave olarak 10 dakika daha kaynatın.Acılığı gitmesi için eski suyunu döküp yeni su ekleyerek 3 kez aynı şekilde kaynatın.Bu nokta çok önemli 3 kez kaynatılmaz ise acı olur.3.kaynama sonunda farklı bir tencere içinde su ve şekeri kaynatın.Kaynama sonunda şerbet kıvam alınca portakal kabuklarını şerbet içine ekleyin.Tekrar orta ateşte şerbet ile birlikte kaynatın.Kaynama sonunda şerbet ile portakal kabuğu özdeş hale gelmelidir.Kaynama sonunda 1 limonun suyunu sıkın.En başta belirttiğimiz gibi portakal tadı ekşi ise limona gerek yok.Olgun ise sıkın.Son 1 kez daha kaynatın.Kaynama sırasında köpükler oluşabilir kevgir yardımı ile köpükleri alın.Pişen reçeli cam kavanoza dökün.Kavanoz içinde reçeli soğutun.Soğuduktan sonra kavanoz kapaklarını kapatın.Portakal reçeli yapılışı sonuna geldik,deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.Afiyet Şifa olsun.

*Reçel yanında sunabileceğiniz krep tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
*Humus tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz
*Diğer kahvaltı tarifleri için BURAYA tıklayınız.

Hakkımda sibel özer

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum: