Translate

Pirzola Kebap tarifi
Pirzola Kebap
Herkes pirzola  kebap yapıyor fakat çoğu kez etin pişmediğinden veya lezzetli olmadığında şikayet ediyor.Evet pirzola kebap için kesinlikle "kuzu eti pirzolası" gereklidir.Koyun ve diğer hayvanların eti sert olduğu için pişme sorunu ortaya çıkıyor.Lezzetin püf noktası ise  etin terbiyesinde..Et seçimi terbiye yapımı yanında bir diğer önemli nokta ise etin marine edildikten sonra önerilen süre kadar dinlendirilmesinde...Hemen tarife başlayalım.
Pirzola Kebap Malzemeleri
*1 kilogram kuzu pirzolası
*2 tane kuru soğan
*1 çay kaşık tuz
*1 tatlı kaşık karabiber
*Bol kekik
(Her türlü etin ızgarasında mutlaka kullanın,kekik ete çok yakışıyor.)
*1 tane limonun suyu
Pirzola Kebap Nasıl Yapılır?
Öncelikle ete lezzet veren malzemelerden soğanı rendeliyoruz.Soğan rende edilirken gözleri çok yakıyor bundan kaçışta yok ama siz yine de önleminizi alın.Rende ettiğiniz soğanın suyunu çıkarın.Bu su içine limonun suyunu sıkın.Geniş kap içine kuzu pirzolaları alalım.Limon suyu ve sağan karışımı içine kekik atıp karıştıralım.Bu sosu kuzu pirzolalara iyice sürelim.Siz farklı baharat arzu ederseniz bu sos içine ekleyebilirsiniz.Terbiye ettiğiniz kuzu pirzolaları buzdolabına alın.Bu aşamadan sonra dolapta 3 saat beklemeye alın.Bu süre içinde et ile sos özdeş hale gelecektir.Dinlenme sonunda pirzolaları ızgara üzerinde pişirin.Pişen etler üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.Pirzola Kebap hazır.Sıcak servis edin.Afiyet Olsun.





hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply