Translate

Kadayıf Tatlısı image
Kadayıf Tatlısı
Şerbetli tatlılar arasında önemli yer tutan kadayıf tatlısı büyük küçük herkesin severek yediği tatlılar arasında yer alır.Kadayıf tatlısını lezzetli  olması için önemli bir püf noktası var ki...O da kadayıfın taze olmasıdır.Taze kadayıfta kadayıf henüz tam olarak kurumamıştır.Kadayıf seçimi yaparken günlerce raflarda bekleyen kadayıfları tercih etmeyiniz.Bu kadar taze kadayıf edebiyatından sonra hemen kadayıfın yapılışına geçelim;

Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
*500 gram taze kadayıf
*125 gram tereyağı
*1 su bardak içi fındık
*1 su bardak Antep fıstığı
(Fındığı  ve fıstığı daha küçük parçacıklar haline getiriniz)
Kadayıf Tatlısı Şerbet Malzemeleri
3 su bardak su+2 su bardak şeker
1 damla limon
Kadayıf Tatlısı Tarifi
Taze kadayıfları bıçak yardımı ile daha kısa hale getirin.Tere yağını eritin.Kısa parçalar haline getirdiğiniz kadayıfları tereyağı ile karıştırın.Tere yağını kadayıfa iyice bulayın.Kadayıfı tepsiye yayın.Üzerinden hafif bastırın.Üzerine küçük parçacıklar haline getirdiğiniz fındık ve Antep fıstığını karıştırıp kadayıf üzerine ekleyin.200 derece ayarlı fırında pişirin.Kadayıf pişerken bir tencere içinde şerbet malzemelerini karıştırın.Ocak üzerinde kaynatarak şerbeti hazırlayın.Şerbet olunca içine 1 damla limon suyu ekleyin.Kadayıf piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.Şerbet de aynı şekilde ılık olmalıdır.Şerbeti pişen kadayıf üzerine eşit oranda gezdirerek dökün.Kadayıf tatlısı hazır.Kadayıf tatlısını üzerine kaymak veya dondurma ekleyerek servis edin.Afiyet Olsun.
Not:Pişen kadayıf ve şerbet her ikisi birden sıcak olursa kadayıf birbirine çok yapışır bu noktaya dikkat edin.
*Ayva Tatlısı tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
*Revani Tatlısı tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Shredded Wheat dessert
Kadayif sweet, which is an important part of the sweet sorghum, is among the sweet little ones that everyone loves. There is an important trick for the delicious sweet taste to be delicious. It is also the freshest of kadayıf. The fresh Kadayı has not yet completely dried. Kadayıfları I will go to the construction of kadayıf immediately after fresh kadayıf literature.
Kadayıf Fresh Materials
* 500 gram fresh kadayif
* 125 grams butter
* 1 cup nuts in a glass
* 1 cup of pistachio
(Make nuts and peanuts into smaller particles)
Kadayıf Freshwater Sherbet Materials
3 cups water + 2 cups sugar
1 drop of lemon
Kadayif Freshwater Recipe
Mix fresh kadayıf with the help of a knife. Mix the kadayifs that you have made into small pieces with butter. Blend well with kadayıfa. Pour the overpotting lightly. Press lightly and mix nuts and pistachio nuts that you have made into small particles.Cook in a 200 degree cooked oven. Mix the sherbet ingredients in a saucepan while cooking. Add 1 drop of lemon juice to the sauce after boiling. Wait for the first heat to come out after a few shots. The desserts should also be warm in the same way. Evenly prepared sweet. Prepare a sweet dessert with cream or ice cream. Served.
Note: If the fried kadayıf and sherbet are both hot, be careful of this point.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply