Translate

Kadayıf Sarması
Kadayıf Dolması 
Kadayıf dolması tel kadayıftan farklı olarak muhallebi ve vanilya ile yapılır. Ara kısmına ceviz,fındık ve fıstık kırıkları konulur. En üstüne erimiş çikolata ve arzu edilen meyveler eklenir.Kadayıf dolması farklı lezzet arayanlar için alternatiftir. Deneyeceklere  şimdiden kolay gelsin.

Kadayıf Dolması Malzemeleri 
350 gram taze tel kadayıf 
Yarım su bardağı toz şeker 
50 gram tereyağı 
Kadayıf Dolması Muhallebi Malzemeleri 
Bir buçuk su bardağı un 
Bir su bardağı toz şeker 
Şekeri kendinize göre arttırıp azaltabilirsiniz 
1 paket vanilya 
Kadayıf Dolmasının Ara Malzemeleri 
Fındık ,fıstık ve ceviz kırıkları 
Kadayıf Dolması Tarifi 
Geniş tepsi içerisine kadayıfları açalım. Tava içerisine tereyağı alıp açtığımız kadayıfları hafif pişirelim. Kadayıf da renk değişimi olunca üzerine şekeri ekleyelim.Kavurmaya bir miktar daha devam edelim. Elde ettiğimiz pişmiş kadayıfı tekrar tepsi içerisine yayalım. Bu aşamadan sonra muhallebi hazırlamaya geçebiliriz. Muhallebi hazırlamak için tereyağı ve vanilyayı bir kenara ayıralım. Süt ,un ve şekeri bir tencere içerisinde pişirelim. Süt piştikten sonra ocaktan almaya yakın içine tere yağını ekleyelim. Üzerine vanilyayı ekleyip 5 dakika mikser yardımı ile çırpalım. Elde ettiğimiz muhallebiyi tepsi içerisinde yer alan kadayıfların üzerine dağıtarak dökelim. Üzerine fındık, fıstık ve ceviz kırıklarından arzu ettiklerinizi ekleyin. Bu şekilde buzdolabına alalım. Biraz soğuduktan sonra rulo yapalım. Ve tekrar buzdolabına kaldıralım.Kadayıf dolması buzdolabında donduktan sonra dilim yapmaya geçebiliriz.Dolmaları dilim keselim servis tabağına alalım.Tercihen biter çikolatasını hafif eritip tabaktaki kadayıflar üzerine şekiller yaparak gezdirelim. En üstüne Arzu ettiğiniz meyvelerini ekleyebilirsiniz.Kadayıf dolması hazır Afiyet olsun.



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply