Translate

Höşmerim tatlısı
Höşmerim Tarifi
Balıkesir ilinin önemli tatlıları arasında yer alan höşmerim tatlısı yöresel adı ile "peynir tatlısı" olarak da isimlendirilir.Höşmerim tatlısı için eritilmeye uygun yumuşak peynire ihtiyacımız var.Peynir tuzsuz olamalıdır.Peynir yerine lor da kullanabilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin;

Höşmerim Tarifi Malzemeleri
*300 gram tuzsuz peynir veya lor peyniri
*yarım yemek kaşık un
*yarım su bardak toz şeker
*Çok az Sıvı yağ(pişirmede kullanılacak )
Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır?
Peynir veya lor peyniri kaşık yardımı ile bir kap içinde ezin.Peynir sert ise rendeleyin.Peyniri bir tava içinde kısık ateşte eritin.Bir tencere içinde unu kavurun.Sıra ile erittiğiniz peynir üzerine kavrulmuş unu ve şekeri ekleyin.Karışımı karıştırın.Pişirmeye devam edin.Pişirme süresi yağı çıkıncaya kadar olmalıdır.Pişen höşmerim tatlısını ocak tan alıp ilk sıcaklığının çıkması için tencere kapağını açın.Ilık duruma gelince servis edin.Höşmerim tarifi anlattık.Afiyet olsun.
*Kadayıf tatlısı tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
*Kalburabastı tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
*Şambalı tatlısı tarifi için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Höşmerim freshly recipe
It is also called as "cheese dessert" with its regional name "höşmerim", which is one of the important desserts of Balikesir province. We need soft cheese suitable for melting for fresh wheat flour. The cheese should be without salt. You can also use cheese instead of cheese.
Höşmerim freshly recipe ingredients
* 300 grams of unsalted cheese or curd cheese
* half a tablespoon flour
* half a glass of powdered sugar
* Very little Liquid oil (to be used during cooking)
How to make a recipe for Höşmerim?
Cheese or curd cheese in a container with the help of a spoon. If the cheese is hard, grind the cheese in a pan and melt the roast in a pan. Add the roasted flour and sugar on the cheese you melted with the rice. Mix the mixture. Continue the baking. It should be up to the time when the oil will come out. Pick up the buttered mushroom dessert from the oven and open the pot cover to get out of the first heat. Serve it when it is hot.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply