Translate

ayva receli
ayva receli yapilisi
Ayvalar tadını buldu.Ayva reçeli yapmanın tam zamanı.Ayva receli yapilisi anlatmadan önce reçellere eklenen şeker miktarından bahsetmek isterim.
Meyve çok tatlı ise 1 kilogram reçel için 1 kilogram toz şeker kullanılmalıdır.
Az tatlı meyve ise 1 kilogram reçel için 1,5 kilogram toz şeker kullanılmalıdır.
Ekşi meyve ise  1 kilogram reçel için  2  kilogram toz şeker kullanılmalıdır.
Ayva reçeli yapılışı için sarı renkli ve kokulu ayva tercih edilmelidir.
ayva receli yapilisi için malzeme listesi
1 kilogram sarı renkli ve kokulu ayva 
1,5 kilogram toz şeker
1 tane limonun suyu
ayva receli yapilisi tarifi
Ayvaları akan çeşme altında ovarak yıkayın.Ayvaların kabuklarını ince soyun.Ayvaların çekirdek tabakalarından keserek çekirdeklerini çıkarın.İç çekirdek tabakası çıkarılmalıdır çıkarılmaz ise reçele acımsı tat verir.Ayvaları istediğiniz şekillerde yarım,üçgen ve kareler şeklinde doğrayın.Doğradığınız ayvaları su dolu geniş kap içinde bekletin.Ayva kesilince kararma yapan meyvedir,bu şekilde kararmasını önleyin.Büyük astra tencere veya helvane tencere içine sudan çıkarıp tekrar yıkadığınız ayvaları koyun.Tencere içindeki ayvaların seviyesini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin.Kaynamasını sağlayın.Kaynayınca üzerine toz şekeri ekleyin.Şekeri ekledikten sonra kıvam alıncaya kadar kaynatın.Reçel kıvam alınca içine yarım limonun suyunu sıkın.Limondan sonra 1-2 kez daha kaynatın.Kaynama sırasında üzerinde köpük oluşabilir.Bu köpükleri servis kepçe veya servis kevgir yardımı ile alın.Pişen reçeli cam kavanoz içine dökün.Dökerken sıcak olması nedeni ile yanma ve kazalara karşı dikkatli olun.Cam kavanoz içinde soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.Ayva receli yapilisi sonuna geldik.Her derde defa şifa kaynağı ayvayı evmizden ve sofralarımızdan eksik etmeyelim.Afiyet Olsun.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply