Translate

Yumuşak Poğaça
Yumuşak  Poğaça
Kahvaltıda ve çay saatlerinizde tüketebileceğiniz yumuşacık ev yapımı poğaça.Yumuşak poğaça da şeker ve tuz bir arada.Poğaçanın yumuşak olma sırrı ise mayalanma sürecinde...Hazırsanız hemen işe başlayalım;

Yumuşak  Poğaça Malzemeleri
*4 çay bardak süt
*4 çay bardak su
*1 paket yaş maya
*2,5 çay bardak sıvı yağ
*2 yemek kaşık toz şeker
*1 yemek kaşık tuz
*2 tane yumurta
*Yumurtaların ak kısmı içine sarı kısmı ise üzerine sürülecek.
*Yeterince un
*Unu az az kontrollü ekleyiniz.
Yumuşak  Poğaça Tarifi
Suyu  ılık duruma getiriniz.Su ile sütü yoğurma kabı içerisinde karıştırınız.Üzerine şeker ve tuzu ilave ediniz.Yaş mayayı ekleyip karıştırınız.Bu aşamadan sonra un ekleyiniz.Unu kontrollü bir şekilde az az ekleyiniz.Yumurta beyazı ve sıvı yağı ekleyiniz.Hamuru yoğurunuz.Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.Yoğurulan hamuru 30 dakika mayalanması için bekletiniz.Hamura el yardımı ile şekil veriniz.Hamurun elinize yapışmaması için elinize un sürünüz.Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine birlerine yapışmayacak şekilde diziniz.Porselen tabak içinde yumurta sarılarını çırpınız.Yumurta sarılarını fırça yardımı ile poğaça hamurları üzerine sürünüz.10 dakika süre ile fırın tepsisi için de mayalanması için bekletiniz.180 derece ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar kontrollü pişiriniz.Yumuşak poğaça hazır.Yumuşacık poğaçaların üzerine nemli bez örtünüz.Çay saatinizin keyifli geçmesi dileği ile Afiyet olsun.
Mayasız poğaça tarifi için BURAYA tıklayınız.

Soft Bread
Soft, homemade breads that you can consume at breakfast and during your tea hours. Soft bread is filled with sugar and salt. The softness of your meal is in the process of fermentation ... If you are ready, let's start work immediately;
Soft Bread Materials
* 4 tea cups milk
* 4 tea glasses of water
* 1 pack of maya
* 2.5 cups of tea oil
* 2 tablespoons sugar
* 1 tablespoon salt
* 2 eggs
* The egg part of the eggs into the yellow part will be driven on.
* Enough flour
* Add the flour with less control.
Soft Bread Recipe
Add the sugar and salt. Add the yeast yeast and mix. Add the flour after this step. Add a little less in a controlled manner. Add egg white and liquid oil. Mix the yogurt.Hamur soft and sticking to the hand. It should be soft and not sticking to the hand. Wait for 30 minutes fermentation of the dough. Prepare the dough by hand with the help of handwashing. Handle the dough with the hand so that it does not adhere to your hand. Arrange the doughs so that they do not stick to one another in the oven tray. with the help of crawl on the puff pastry for 10 minutes for the baking tray to wait for the fermentation of the 180 degree cooked baked until the control of the baked.Yönuşacık bread is ready to cover the damp cloth cloth.You can enjoy your tea Enjoy your passion with wishes.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply