Translate

Tavuk Dolması Tarifi
Tavuk Dolması Tarifi
Yeni yıla az bir zaman kala yoğun istek üzerine hindi dolmasından sonra tavuk dolması da yaptık.Tavuk eti hindi etine göre daha çabuk piştiğinden  hindiye alternatif olarak tavuk dolması da yapılabilir.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin;

Tavuk Dolması Malzemeleri
*1 bütün tavuk
(Tavuk etinin taze ve gezinen tavuk olması lezzet ve sağlık açısından önemlidir.)
Tavuk Dolması İç Pilavı Malzemeleri
*4 çay bardak pilavlık pirinç
*4 çay bardak kaynamış su
*1 tane taze havuç
*50 gram kuş üzümü
*50 gram dolmalık çam fıstığı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşık tarçın
*Sıvı yağ
Tavuk Dolması Sosu Malzemeleri
*2,5 yemek kaşık sıvı yağ
*2 çay  kaşık domates salçası
*2 çay  kaşık kekik
*2 çay kaşık yoğurt
*Yeteri kadar tuz
Tavuk Dolmasını Süslemek İçin Kullanılacak Malzemeler
*1 tane patates
*1 tane sivri yeşil biber
*1 tane havuç
*Biraz sıvı yağ
*Yeterince tuz
*2  çay bardak su
Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
Porselen tabak içine ılık tuzlu  su koyun.Su içinde pirinci  30 dakika ıslatın.
Pirinç ıslanırken havucu soyup doğrayın.Islanmış pirinci yıkayıp süzün.Tencere içine sıvı yağ ekleyin.Üzerine doğranmış havuçları ekleyin.Biraz pişirin.Suyu süzülmüş pirinci ilave edip  kavurun.Ardından kuş üzümü ve tuzu ekleyin.Kaynamış suyu ekleyip biraz karıştırın.Tencere kapağını kapatarak pişmeye bırakın.Pilav suyunu çekince hemen ocaktan alın.Pirinç biraz diri olmalıdır.Pilav içine karabiber ve tarçın ekleyelim.Bu aşamadan sonra tavuğu hazırlamaya geçebiliriz.Tavuğu bol soğuk suda yıkayın.Hazırladığınız pilavı tavuk içine doldurun.Açık kısmını kapatmak için Patatesi ikiye bölüp açık kısma yerleştirin.İp ile açık kısmı dikin.Ayak uçlarını da ip yardımı ile birleştirin.Fırın kabını hazırlayın.Kap içerisine 2 çay bardak su koyun.Fırını 180 dereceye ayarlayıp pişirin.Biz pişirmek için fırının alt katını kullandık.Bir saat bu şekilde pişsin.1.saat sonunda fırından çıkartın.Sos malzemelerini karıştırın.Sosu tavuk üzerine fırça yardımı ile sürün.Sebzeleri doğrayın.Sebzeleri tavuğun kenar kısımlarına dizin.Üzerine çok az sıvı yağ dolaştırın.Biraz tuz serpiştirin.2 çay bardak suyu tepsi içine gezdirerek dökün.Bu aşamadan sonra tekrar 180 derece ayarlı fırında 30-40 dakika  kontrollü pişirin.Tavuk pişerken kalan pirince su ekleyerek pişirin.Servis tabağını hazırlayın.Tavuğu tabağa koyun.Pilavı dış kısmına dökün.Üzerine sebzeleri ekleyin.Fırın tepsisi içinde kalan tavuk suyunu tavuk üzerine dökün.Tavuk dolması yapılışını anlattık.Afiyet Olsun.
*Tavuk dolması yanında sunabileceğiniz tel şehriye  çorbası için BURAYA tıklayınız.

Chicken Stuffed Recipe
We also made chicken fillings after the turkey stuffed on the intense request for a little while. The chicken meat can be made as an alternative to the chicken as an alternative to the turkey meat because the chicken meat is quicker than the meat.
Chicken stuffing stuff
* 1 whole chicken
(It is important for the taste and health that the chicken meat is fresh and the chicken is traveling.)
Chicken stuffed rice Ingredients
* 4 cups of rice with rice
* 4 tea cups boiled water
* 1 fresh carrot
* 50 grams of grape
* 50 grams of pine nuts
* 1 tea spoon black pepper
* 1 teaspoon cinnamon
*Liquid oil
Chicken stuffing sauce ingredients
* 2.5 tablespoons oil
* 2 teaspoons tomato slice
* 2 teaspoons thyme
* 2 teaspoons of yogurt
* A pot of salt
Materials Used To Decorate Chicken Stuff
* 1 potato
* 1 pointed green pepper
* 1 carrot
* A little oil
* Enough salt
* 2 tea glasses of water
How to make chicken stuff?
Warm salted sheep into porcelain plates. Soak the rice in 30 minutes.
When rice is wet, peel the carrot and chop it. Add the oil into the jar. Add the oil to the jar. Add the chopped carrots. Add the carrots and add the curded rice pudding. Add the curd and salt. You can add the black pepper and cinnamon into the pan. After this step, we can go to the preparation of the chicken. You can wash the chicken in plenty of cold water. Fill the chicken with the rice you prepared. Put the potato in two and put it in the open. Combine the tips of the spikes with the help of rope. Prepare the beak cabinet. Put 2 cups of water in the cabinet. Set the beaker 180 degrees and cook. We used the bottom of the oven to cook. take out Mix the salt with the help of a brush on the poultry chop. Bring the chopped pieces to the edges of the chicken. Spread very little oil on it. Sprinkle some salt in it. 2 Taste the glass of water into the tray. cook in the oven for 30-40 minutes. Prepare the chicken plate. Prepare the chicken plate. .

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply